اخبار دندانپزشکیدرمان های دندانپزشکی

لمینت دندان برای زنان باردار چگونه انجام می‌شود؟

آیا لمینت دندان برای زنان باردار مجاز است؟ لمینت دندان جزء خدمات دندانپزشکی محبوب است که با هدف زیبایی و ترمیمی و اصلاح طرح لبخند انجام می‌شود. معمولا لمینت دندان محدودیتی ندارد اما در مواردی مانند لمینت دندان در بارداری دندانپزشک انجام این کار را مجاز نمی‌داند. حساسیت دوره حاملگی بالاست و انجا م برخی کارها ممکن است عوارض جدی برای مادر و جنین به دنبال داشته باشد. اگر برایتان سوال است که خانم‌های باردار هم می‌توانند این کار را انجام دهند یا به‌خاطر احتمال مشکلات بارداری باید تا بعد از زایمان برای لمینت دندان صبر کنند پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مطلب با ما باشید.


فهرست مطالب


لمینت دندان برای زنان باردار

توجه داشته باشید لمینت دندان در دوران بارداری پیشنهاد نمی شود. علاوه بر این یکی از مهم ترین مسائلی که در دوران بارداری اهمیت دارد، انجام روش های زیبایی دندانپزشکی است. دندانپزشکان معتقدند در صورتی که نیاز به درمان دندانپزشکی ضروری و اورژانسی باشد باید آن را انجام دهید. به طور مثال اگر پوسیدگی دندان آنقدر شدید باشد که به تمام قسمت های دهان نفوذ کرده باشد. ولی در برخی موارد انجام خدمات دندانپزشکی مانند لمینت به خصوص در دوران بارداری هیچ گونه ضرورتی ندارد و بهتر است به تاخیر بیفتد.یعنی خرابی یا پوسیدگی دندانی به‌حدی رسیده باشد که قسمت‌های زیادی از دهان و دندان درگیر شده یا احتمال سرایت عفونت به خون و بروز مشکلات بارداری بالا باشد. درغیراین صورت، بهتر است که هرگونه خدمات دندانپزشکی ازجمله لمینت دندان به بعد زایمان موکول شود.

آیا امکان لمینت در دوران بارداری وجود دارد؟

یکی از سوالات خانم‌ها این است که چند روز بعد از اقدام میشه فهمید بارداری؟ به‌محض شروع برای اقدام بارداری باید از برخی اقدامات دوری کنید. دوران بارداری دوره شیرین و درعین‌حال حساسی برای خانم‌هاست که محدودیت‌ها و مشکلات زیادی به‌همراه دارد از جمله بیماری‌های دهان و دندان که در صورت جدی‌بودن باید درمان شوند. اما روش‌های زیبایی دندانپزشکی مثل لمینت دندان در دوران بارداری ضرورت ندارد؛ چرا که حاملگی روی دهان و دندان تاثیر می‌گذارد.

لمینت دندان برای زنان باردار

تورم و التهاب لثه، تحلیل مینای دندان، و کاهش کلسیم در بدن مادر از همین تغییراتی هستند که باعث شده دندانپزشکان انجام لمینت را به بعد از این دوران و زایمان موکول کنند. این نوع مشکلات در بارداری می‌تواند علت افتادن لمینت دندان باشد. در این صورت ممکن است ماندگاری لمینت دندان کم شود.

آیا لمینت دندان در حاملگی روی مادر تاثیر می گذارد؟

بله ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند تشدید التهاب لثه، تحلیل مینای دندان و کاهش کلسیم بدن مادر شود که در ادامه این عوارض را بررسی خواهیم کرد.

عوارض لمینت دندان برای زنان باردار چیست؟

انجام لمینت دندان در خانم‌های حامله، عوارض و مشکلات بارداری را برای مادر و جنین به‌دنبال دارد. از عوارض لمینت دندان در زنان باردار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مراقبت از دندان ها در بارداری را بخوانید.

۱. تورم و التهاب لثه

تغییرات هورمونی در بدن خانم‌ها در حاملگی مشکلات و دردسرهای زیادی ایجاد می‌کند که علائم آن بیشتر از همه در دهان و دندان نمایان می‌شود. 

التهاب لثه در بارداری شایع بوده و در صورت لمینت تشدید شده و ممکن است باعث بیماری‌های جدی شود. لمینت دندان و پوسیدگی دندان با هم ارتباط دارند و این مشکل در بارداری تشدید می‌شود. بیشتر درباره انواع بیماری لثه بدانید.

۲. کاهش کلسیم در بدن مادر

جنین از مواد مغذی بدن مادر به‌خصوص کلسیم تغذیه می‌کند که آن را از دندان و استخوان‌های مادر می‌گیرد. انجام لمنیت در دوران بارداری باعث کاهش کلسیم بدن مادر می‌شود. عوارض آن هم تحلیل‌رفتن دندان‌های مادر خواهد بود.

۳. تحلیل مینای دندان

علاوه‌بر مشکلات لثه‌ای، تحلیل مینای دندان هم در این دوران معمولا زیاد دیده می‌شود. برای انجام لمینت دندانپزشک باید بخشی از مینای دندان را بتراشد، این یعنی میزان آسیب‌دیدگی مینای دندان در دوران حاملگی بیشتر است.

بهترین تایم برای انجام درمان های زیبایی دندانپزشکی

خوب است بدانید بهتر است قبل از اینکه به انجام لمینت دندان بپردازید، با دندانپزشک مشورت کنید. در دوران بارداری حتما باید چکاپ کنید. بهترین تایم برای درمان های زیبایی دندانپزشکی به شرح زیر می باشد:

لمینت در سه ماهه اول بارداری

دندانپزشکان لمینت دندان را در سه ماهه اول بارداری توصیه نمی کنند. یکی از مهم ترین دلایل این امر، این است که در سه ماهه ی اول، بافت جنین تشکیل می شود و به همین دلیل استفاده از مواد شیمیایی حساسیت برانگیز است. به همین خاطر درمان های طولانی مدت و سخت پیشنهاد نمی شود. علاوه بر این گاهی مادر دارای حالات خاصی مثل بی اشتهایی، استفراغ و حالت تهوع است که این حالات می تواند درمان را سخت کند. در این تایم دندانپزشک با دقت دندان ها را معاینه می کند. شما باید در این سه ماهه حداقل دو بار به دندانپزشکی مراجعه نمایید. درباره کمردرد در اوایل بارداری بیشتر بخوانید.

لمینت دندان در سه ماهه دوم بارداری

سه ماهه دوم بارداری بهترین زمان برای درمان‌های ترمیمی دندانپزشکی است که بهتر است طی ۲ جلسه انجام شود تا به مادر فشار نیاید. در این دوران اگر دندان ها مشکل داشته باشند به خوبی ترمیم می شوند. به طور معمول ترمیم در دو جلسه صورت می گیرد که به مادر هیچ فشاری وارد نمی شود.

سه ماهه دوم بهترین تایم برای انجام درمان هایی زیبایی دندانپزشکی می باشد. زیرا در این دوران اکثر اعضای جنین شکل گرفته و بافت ها در حال کامل شدن هستند. مادر می تواند در این دوران با تجویز پزشک آنتی بیوتیک مصرف کند. علاوه بر این بهتر است در این سه ماه یک بار به دندانپزشکی مراجعه کند.

لمینت دندان در سه ماهه سوم بارداری

در این سه ماه جنین بیشترین میزان رشد را دارد. به همین خاطر درمان های طولانی مدت و سخت مانند لمینت دندان پیشنهاد نمی شود. درازکشیدن طولانی‌مدت به پشت به عروق خونرسان جفت فشار می‌آورد و احتمال ازبین‌رفتن جنین به‌خاطر کمبود خون افزایش پیدا می‌کند.

لمینت در دوران شیردهی

مصرف داروهای ضددرد، بی‌حسی‌ها، آنتی‌بیوتیک و ضدالتهاب‌ها در دوران شیردهی عوارضی برای نوزاد ندارد. بنابراین، انجام لمینت در دوران شیردهی هیچ محدودیتی ندارد و مادران شیرده می‌توانند با خیال راحت برای انجام خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی مراجعه کنند. البته بهتر است قبل از هر اقدامی حتما با دکتر زنان مشورت کنید و دندانپزشک را در جریان شیردهی قرار دهید.

آیا لمینت در دوران بارداری خطرناک است؟

لمینت دندان خدمات زیبایی دندانپزشکی است که انجام آن در دوران بارداری چندان ضرورتی ندارد و ممکن است عوارض خطرناکی برای مادر و جنین داشته باشد؛ چرا که احتمال التهاب و تورم لثه، تحلیل مینای دندان و کاهش کلسیم بدن را به‌همراه دارد. به‌علاوه اینکه اشعه ایکس برای عکسبرداری دندان‌ها، و به پشت خوابیدن طولانی می‌تواند خطرناک باشد.

چرا نباید در بارداری دندان‌ها را لمینت کرد؟

  • لمینت دندان توسط اشعه ایکس انجام میگیرد و این اشعه برای زنان باردار و جنین خطر ناک می باشد . از این رو به هیچ وجه زنان باردار نباید دندانهای خود را لمینت کنند. قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس به مادر و جنین آسیب می رساند . از این رو لمینت در بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود.
  • یکی دیگر از معایب لمینت در بارداری این است که مادران نباید به هیچ وجه برای طولانی مدت به پشت دراز بکشند و این کار برای مادر و کودک خطر ناک می باشد .
    اما همانطور که در بالا ذکر شد خطرناک ترین موضوع برای زنان و مادران باردار اشعه ایکس و قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس می باشد.
  • در دوران بارداری کلسیم بدن مادر کاسته میشود و به شدن بدن مادران و زنان باردار نیاز به کلسیم دارد . همچنین جنین برای رشد خود میاز به کلسیم دارد.و هر منبعی که مادران تغذیه می کنند جنین کلسیم آن را استفاده میکند .
  • در این دوران احتمال پوسیدگی دندان در مادران زیاد است و مادران باید کلسیم بیشتری استفاده کنند.

آیا ممکن است لمینت دندان برای جنین خطرناک باشد؟

بله، چون به پشت خوابیدن طولانی باعث فشارآوردن به عروق خون‌رسان جفت شده و ممکن است باعث ازبین‌رفتن جنین به‌خاطر کمبود خون شود.

آیا برای لمینت دندان در بارداری باید با پزشک زنان مشورت کرد؟

بله حتما، برای انجام خدمات دندانپزشکی ترمیمی یا زیبایی مانند لمینت حتما باید با پزشک زنان مشورت کنید و با تجویز دکتر زنان و مشاوره با دندانپزشک متخصص برای درمان دندانپزشکی اقدام کنید.

سخن پایانی

در این مطلب، ما بررسی کردیم که آیا انجام لمینت برای زنان باردار خطرناک است یا خیر و آیا این خدمات دندانپزشکی زیبایی در دوران بارداری انجام شود یا خیر. اگرچه انجام لمینت به تنهایی خطرناک نیست، اما باید توجه داشت که این فرآیند یک اقدام زیبایی است و اجرای آن در دروان بارداری ضرورتی ندارد. از عوارض احتمالی انجام لمینت در دوران بارداری می‌توان به عکسبرداری با اشعه ایکس از دهان و دندان، تشدید تورم و التهاب لثه، تحلیل مینای دندان و کاهش سطح کلسیم در بدن مادر اشاره کرد.

سوالات متداول

آیا بی‌حسی دندان در دوران بارداری ایمن است؟

انجام بیحسی در طول بارداری بی‌خطر و ایمن تلقی می‌شود. اما همیشه قبل از اینکه بخواهید هرگونه بی‌حسی دریافت کنید، بارداری خود را به دندانپزشک اطلاع دهید. کلینیک های دندانپزشکی، در بارداری و برای خانم‌های حامله با احتیاط بیشتری داروی بی‌حسی استفاده می‌کند و ممکن است دوز کمتری برای بی‌حسی آن‌ها در نظر گرفته شود.

آیا در دوره بادرای می‌توان بلیچینگ دندان انجام داد؟

در طول بارداری می‌توان پروسه‌های زیبایی مانند سفید کردن دندان‌ها یا بلیچینگ در مطب را انجام داد. با این حال اغلب متخصصان ترمیمی و زیبایی توصیه می‌کنند که انجام اقدامات زیبایی دندان که غیرضروری هستند را به بعد از زایمان موکول کنید.
این موضوع به خصوص در سه ماهه سوم اهمیت بیشتری دارد و در این مدت بهتر است که به خاطر حفظ سلامتی مادر و جنین انجام هر پروسه دندانپزشکی که نیازمند مدت زمان زیادی است را به بعد از زایمان موکول کنید. زیرا برای انجام اقداماتی مانند کامپوزیت ونیر، تراش و نصب لمینت دندان، بلیچینگ و سایر روش‌های اصلاح طرح لبخند، لازم است که روی صندلی دندانپزشکی بخوابید. و خوابیدن برای یک مدت طولانی به پشت می‌تواند جریان خونرسانی به جنین را مختل کند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا