دست دندان یا دندان مصنوعی عموما از جنس اکریلیک یا پرسلین است و برای جایگزینی دندان های از دست رفته در اثر بروز آسیب، بیماری پریودنتال یا پوسیدگی دندان به کار می رود. نبود دندان در دهان، فرد را با مشکلات عدیده ای در زندگی روبه رو می کند؛ به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال راهی برای جایگزین کردن دندان خود برمی آیند. یکی از ارزان ترین روش های جایگزینی دندان از دست رفته استفاده از پروتز دندان مصنوعی است. دندان مصنوعی به جز بهبود ظاهر کارکردهای دیگری نیز دارند، مانند افت و تحلیل عضلات صورت، بهبود عملکرد خوردن و حرف زدن، و حفظ ساختار استخوان های صورت. در ادامه، همه چیز در مورد پروتز دندان، از انواع آن، روش تمیز کردن و عادت کردن به آن را بررسی می کنیم.
فهرست مطالب
- دندان مصنوعی چیست؟
- چند نوع دندان مصنوعی داریم؟
- مشکلات دندان مصنوعی چیست؟
- علائم مشکلات دندان مصنوعی چیست؟
- بررسی راه های مراقبت از دندان مصنوعی
- علل درد دندان مصنوعی چیست؟
- چگونه با درد دندان مصنوعی مقابله کنیم؟
- درمان استاندارد برای درد دندان مصنوعی چیست؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
دندان مصنوعی چیست؟
دندان مصنوعی نوعی پروتز دندان است. زمانی که یک یا چند دندان بر اثر پوسیدگی، شکستگی و یا هر عامل دیگری از بین بروند، برای پر کردن جای خالی آن ها از پروتزهای مصنوعی استفاده می شود. این ها در واقع مهم ترین و پرکاربردترین جایگزین های دندان از دست رفته هستند.
چند نوع دندان مصنوعی داریم؟
به طور کلی ما دو دسته پروتز مصنوعی برای جایگزین کردن دندان ها داریم. آن ها یا ثابت هستند یا متحرک. که البته هر کدام از این دو دسته نیز ممکن است زیر دسته هایی داشته باشند.
پروتز دندان مصنوعی کامل
بیشتر افراد به دلیل کهولت سن و یا برخی بیماری ها بیشتر دندان های خود را از دست می دهند. اگر تقریبا تمام دندان ها از دست رفته باشد برای جایگزین کردن آن ها از پروتز دندان مصنوعی کامل استفاده می شود. این پروتزها یا متحرک هستند یا ثابت. در ادامه هر دو نوع به همراه تصاویر و ویدئو معرفی شده اند.
- کاملِ متحرک
به این پروتزها در اصطلاح دست دندان گفته می شود. یک ست کامل از دندان ها با پایه لثه ای که روی قوس فکی قرار میگیرند. آن ها کاملا متحرک هستند و خودتان می توانید هر زمان که بخواهید آن ها را بردارید و دوباره استفاده کنید. اگر تمام دندان های فک بالا را از دست داده باشید و هنوز در فک پایین دندان داشته باشید، می توانید تنها برای فک بالا دندان متحرک سفارش دهید.
اینگونه شما تنها نیم دست دندان را دارید اما اگر در هر دو فک دندانی نداشته باشید شما یک دست کامل دندان مصنوعی فک بالا و پایین خوهید داشت.
- کاملِ ثابت
به دلیل ارزان بودن و سهولت استفاده، بیشتر افراد ترجیح می دهند که از پروتز کامل استفاده کنند. اما اگر شما شخصی هستید که با پرداخت هزینه بالا مشکل ندارید دندان مصنوعی ثابت برایتان گزینه بهتری است. این در واقع پروتزی است که به طور کامل روی قوس فکی شما قرار گرفته و دیگر تکان نمی خورد یا نمیلغزد. صحبت کردن با آن راحت است، و به راحتی می توانید با آن غذا بجوید. تقریبا بهترین جایگزین تمام دندان های از دست رفته است.
پروتز دندان مصنوعی ثابت برای اینکه ثابت شود به چسب یا چیزی مشابه با چسب نیازی ندارد بلکه به ایمپلنت نیاز دارد. ابتدا چند ایمپلنت دندان در چند جای مختلف قوس فکی کاشته می شود و سپس پروتز که به آن اوردنچر گفته می شود را روی ایمپلنت ها سوار می کنند. با اینکار پروتز دیگر تکان نمی خورد و هر زمان که خودتان بخواهید پروتز را بردارید، به راحتی و تنها با مقداری وارد کردن فشار آن را بر می دارید.
پروتز دندان مصنوعی پارسیل یا تکه ای
زمانی که افراد تمام دندان های خود را از دست نداده و هنوز تعدادی از آن ها را در قوس فکی داشته باشند، به جای استفاده از پروتز کامل، از دندان مصنوعی پارسیل یا تکه ای استفاده می کنند. پارسیل به معنی ناکامل است و می تواند تا 20 دندان از دست رفته را پوشش داده و جایگزین کند. در ادامه با انواع دندان مصنوعی پارسیل آشنا خواهید شد.
- پارسیل آکریلیکی
پروتز پارسیل آکریلیکی از رایج ترین انواع دندان مصنوعی تکه ای است. بخش پایه یا همان لثه این پروتز از جنس آکریلیک است.
آکریلیک نوع ماده پلیمری است که قوامی جامد دارد و نسبتا سخت است اما نه به آن اندازه که باعث ناراحتی لثه شود.
- پارسیل ژله ای یا فلکسی
تقریبا محبوب ترین شکل دندان های مصنوعی، دندان های پارسیل ژله ای هستند. پایه یا بخش لثه این پروتز ها به جای اینکه از آکریلیک ساخته شود، از مواد قابلا انعطاف و نرمی تولید می شود. این مواد باعث می شوند که هم لثه راحتی بیشتری داشته باشد و هم احتمال شکستگی پروتز کاهش پیدا کند.
افرادی که یک یا بیش از یک دندان خود را از دست داده اند می توانند با دندان مصنوعی ژله ای یا فلکسی جای آن ها را پر کنند. با این حال اگر شما شخصی هستید که تمام دندان های خود را از دست داده اید نمی توانید این پروتزها را داشته باشید. زیرا به دلیل انعطاف پذیری بالا و گیر نامناسب تمام دندان ها، امکان فیکس شدن آن ها روی لثه کم است.
- پارسیل پایه فلزی
یکی از قدیمی ترین انواع دندان مصنوعی، پروتزهای پایه فلزی هستند. پایه این پروتزها ترکیبی از آلیاژ فلزی و آکریلیک است. آلیاژ معمولا از جنس کروم و کبالت است به همین این پروتزها در ایران با نام دندان مصنوعی کروم و کبالت نیز شناخته می شود. گیره این پروتزها نیز فلزی است و به اطراف دندان های خلفی گیر می کند. معمولا پارسیل کروم و کبالت مناسبِ افرادی است که دندان های آسیاب خود را از دست داده اند. از آنجا که شکل و فرم فلزی این پروتزها چندان زیبا به نظر نمی رسد، امروزه کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. به جای آن ها بیشتر از پروتزهای تکه ای فلکسی یا همان ژله ای استفاده می شود.
مشکلات دندان مصنوعی چیست؟
در بیشتر موارد، دندان مصنوعی در روزهای اول به لثه فشار میآورد. حتی کسانی که سالها از یک دندان مصنوعی استفاده کرده بودهاند، بعد از استفاده از دندان مصنوعی جدید دچار مشکل میشوند. حتی ممکن است زخمهایی روی لثه ایجاد شود که طبیعی است و شستشوی با آب نمک ولرم میتواند کمی آرام بخش باشد.
- مشکل دیگر، «عقزدن» است. بعضی افراد تحمل وجود دندان مصنوعی در دهان را ندارند. این مشکل گاه به دلیل لق بودن دندان و گاه به علت ضخیم یا بزرگ بودن آن است. بزرگ بودن دندان مصنوعی فک بالا باعث میشود به قسمت کام نرم (در انتهای سقف دهان) فشار بیاید و احساس عق زدن به فرد دست دهد. در این صورت باید با مراجعه به دندانپزشک مشکل را حل کرد.
- مشکل دیگر افرادی که از دست دندان مصنوعی استفاده میکنند، کم شدن حس چشایی است. بیشتر کسانی که برای بار اول از دندان مصنوعی استفاده میکنند، از این مشکل شکایت دارند بهخصوص کسانی که دندان مصنوعی فک بالا را دارند. اما این مشکل به مرور رفع میشود.
- جویده شدن مداوم زبان، لب و گونه هم در روزهای اول شایع است اما به تدریج که فرد به بودن دندان در دهانش عادت کند این مشکل حل خواهد شد.
- صحبت کردن با دندان مصنوعی ابتدا دشوار است. به خصوص ادای کلماتی که حرف «س» دارند این طبیعی است و چند هفته زمان میبرد تا به صحبت کردن با دندان مصنوعی عادت کنید. کتاب خواندن با صدای بلند و روبروی آینه و شمردن اعداد با صدای بلند تا حدی میتواند مشکل را سریعتر رفع کند.
- یکی از روشهایی که گیر دندان مصنوعی را بهتر میکند، قراردادن یک یا چند ایمپلنت زیر آن است. با این کار استحکام، گیر و ثبات دندان مصنوعی بهتر میشود و غذاخوردن و صحبت کردن نیز آسانتر خواهد شد.
علائم مشکلات دندان مصنوعی چیست؟
هنگام استفاده از دندان مصنوعی برای اولین بار، ممکن است علائم خاصی بروز کند، از جمله:
- درد
- تورم در لثه
- خشکی دهان
- مشکل در جویدن
- اختلال در بیان گفتار
- مشکل احتمالی در بلع
- تکه های سفید مخمر در دهان
- زخم های قرمز روی لثه زیر دندان مصنوعی
- جدا شدن دندان مصنوعی هنگام نوشیدن با نی
- به نظر می رسد لثه ها روی دندان مصنوعی رشد می کنند.
بررسی راه های مراقبت از دندان مصنوعی
تجمع پلاک میکروبی زیر دندان مصنوعی میتواند باعث التهاب لثه شود. بنابراین لازم است حتما چند ساعت در طول شبانه روز (شبها) دندان مصنوعی از دهان خارج شود تا لثه استراحت کند. شستشوی مداوم دندان مصنوعی با آب ولرم و خمیردندان نیز ضروری است. این کار مانع رنگ گرفتن و ایجاد بوی بد دهان می شود اما باید به خاطر داشت هرگز آن را با آب داغ نشویید. لازم است لثه ها هم هر روز شسته شوند. این کار را بهتر است با مسواک نرم یا انگشت انجام دهید تا مالش لثه، مانع ایجاد التهاب و عفونت در محل شود. دیگر نکات مهم در مراقبت از دندان مصنوعی به شرح زیر است:
- نگه داشتن دندان مصنوعی در محل نیز مشکل دیگری است که روزهای اول شدیدتر است. این مشکل در مورد دندان مصنوعی فک پایین بیشتر بروز میکند و هنگام حرف زدن و غذاخوردن معمولا دندان از جای خود بیرون میآید اما به تدریج عضلات زبان و گونه یاد میگیرند چگونه دندان را در محل نگه دارند.
- شبها که دندان مصنوعی را از دهان خارج میکنید، حتما آن را در آب قرار دهید تا تغییر حجم ندهد. گاه از مایعات تمیزکننده هم میتوان همراه آب استفاده کرد.
- دقت کنید دندان مصنوعی از دستتان نیفتد چون شکستنی است به خصوص هنگام تمیزکردن آن لازم است حوله یا کاسهای آب زیر دستتان باشد.
- اگر دندان مصنوعی شکست یا لق شد، سعی نکنید آن را تعمیر کنید و حتما به دندانپزشک مراجعه کنید تا مشکل را حل کند.
مراقبت از دندان مصنوعی:
- از خوردن غذاهای سفت و چسبناک در روزهای اول اجتناب کنید. همراه غذای خود مایعات زیاد بنوشید.
- موقع خوردن و نوشیدن غذاهای داغ دقت کنید. شاید نتوانید درجه حرارت غذا را خوب حدس بزنید.
- جویدن با دندانهای جلو باعث جداشدن دندان مصنوعی میشود. بهتر است از دندانهای عقب کمک بگیرید.
- دندانهای مصنوعی باید کاملا اندازه باشند تا از مشکلات دندانی، ناراحتی و نیاز به تعمیر جلوگیری شود.
- دندان مصنوعی باید حداقل یک بار در روز به طور کامل شسته و تمیز شود.
- اگر دندان مصنوعی روزانه برای مدتی از دهان خارج نشود، استخوانهای دهان تحلیل میرود. بنابراین توصیه میشود که یک سوم از شبانه روز یعنی 8 ساعت، دندان ها از دهان خارج شود.
- از خلال دندان برای پاک کردن دندان مصنوعی استفاده نکنید.
- عارضه اصلی دندان مصنوعی در برخی از افراد، وجود لبههای بلند است که میتواند موجب زخم شدن دهان و لثهها شده و نسوج اضافی ایجاد کند
- پس از غذا خوردن، دندان مصنوعی را با آب ولرم و صابون تمیز کنید.
- با ماساژ دادن روزانه لثه، بیرون آوردن دندان مصنوعی و غرغره کردن آب نمک لثههایتان را سالم نگه دارید.
- استفاده از مسواک و خمیردندان ضد جرم برای دندان مصنوعی توصیه نمی شود.
- برای ضد عفونی کردن دندان مصنوعی از روش جوشاندن آن هرگز استفاده نکنید، زیرا ممکن است آسیب جدی ببیند.
علل درد دندان مصنوعی چیست؟
درد دندان مصنوعی ممکن است نتیجه عوامل مختلفی باشد، از جمله:
- پروتزهای کثیف مملو از میکروب هایی مانند باکتری و قارچ
- دندان مصنوعی نامناسب می تواند به بافت های زیرین لثه آسیب برساند و باعث درد در لثه شود.
- ابتلا به بیماری هایی مانند کم خونی، دیابت، نفریت و کمبود ویتامین C نیز می تواند باعث ایجاد درد در دهان هنگام استفاده از دندان مصنوعی شود.
- استوماتیت دندان مصنوعی یک واکنش دندان مصنوعی است که به دلیل استفاده ۲۴ ساعته از دندان مصنوعی و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ایجاد می شود و باعث قرمزی لثه به دلیل عدم استراحت بافت و رشد قارچ می شود.
لکه های دردناک ناشی از خارهای استخوانی:
این لکه ها پس از کشیدن دندان یا برآمدگی های استخوانی تیز می توانند باعث درد دندان مصنوعی شوند. این موارد بیشتر در بیمارانی دیده می شود که چندین دندان خودشان را کشیده اند و پروتز کامل دریافت می کنند. بنابراین، اغلب اوقات، کشیدن کامل دندان ممکن است به روشی به نام آلوئوپلاستی (روشی برای صاف کردن هرگونه برآمدگی یا لبههای تیز استخوان فک) نیاز داشته باشد که همراه با کشیدن دندان قبل از قرار دادن دندان مصنوعی انجام میشود.
ساییدگی و پارگی مکانیکی:
مطالعه ای که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، نشان داد که عوامل متعددی با درد مخاطی در بیماران دارای پروتزهای متحرک دندانی جزئی مرتبط است. قرار دادن دندان مصنوعی یکی از عواملی بود که در ۴۲.۸ درصد از افراد به تسکین درد کمک کرد.
چگونه با درد دندان مصنوعی مقابله کنیم؟
التهاب و درد ناشی از دندان مصنوعی معیوب و نامناسب را می توان با استفاده از درمان های خانگی زیر تسکین داد. با این حال، برای از بین بردن علت اصلی درد ناشی از دندان مصنوعی نامناسب، ضروری است که به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
دهان خود را با آب نمک بشویید.
نمک، تسکین دهنده فوق العاده برای استفاده کنندگان از پروتز در طول مرحله تنظیم می باشد. حتی به کاهش تورم و درد لثه کمک می کند. بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۶، شستشوی دهان با محلول کلرید سدیم به دلیل قابلیت ترمیم زخم، لثه های سالم را تقویت می کند. این دارو رشد باکتری ها را در دهان مهار می کند و خطر زخم های دهان یا خشکی دهان را کاهش می دهد. دو مشکل رایجی که استفاده کنندگان از دندان مصنوعی با آن مواجه هستند. دندان مصنوعی خود را بردارید و به آرامی لثه های خود را با نمک به مدت چند ثانیه بمالید. آن را با آب گرم بشویید. این کار را یک بار در روز انجام دهید. از طرف دیگر، ½ تا ۱ قاشق چایخوری نمک را به ۱ لیوان آب ولرم اضافه کنید و از محلول برای شستشوی دهان خود استفاده کنید. این کار را سه تا پنج بار در روز انجام دهید تا تورم کاهش یابد.
یک دهان شویه حاوی میخک تهیه کنید.
میخک یک درمان عالی دیگر برای استفاده کنندگان از دندان مصنوعی است که از درد لثه رنج می برند. اوژنول و استیل اوژنول دو ترکیب اصلی در میخک هستند که دارای خواص ضد التهابی و ضد درد هستند. بنابراین، به عنوان یک مسکن عمل می کند و همچنین به ضد عفونی کردن دهان شما کمک می کند. چند میخک را آسیاب کنید تا نصف قاشق چایخوری از پودر حاصل شود. چند قطره روغن زیتون را در میخک آسیاب شده مخلوط کنید .مخلوط را در اطراف لثه های دردناک خود بمالید.۵ دقیقه صبر کنید و سپس آن را با آب ولرم بشویید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید تا بتوانید دندان مصنوعی خود را بدون ناراحتی بپوشید.
از چای کیسه ای سیاه استفاده کنید.
برای کاهش موفقیت آمیز درد لثه ناشی از دندان مصنوعی، از چای کیسه ای سیاه استفاده کنید .چای سیاه سرشار از اسید تانیک است، یک ماده قابض که به کاهش حفره های دندانی و عفونت های باکتریایی مانند گلودرد استرپتوکوکی در دهان کمک می کند. همچنین می تواند به پیشگیری از سرطان دهان (لکوپلاکی دهان) کمک کند. تحقیقات نشان داده است که چای سیاه برای سلامت کلی دهان مفید است.
یک چای کیسه ای سیاه را به مدت ۵ دقیقه در ۱ فنجان آب داغ قرار دهید. چای کیسه ای را بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی ناحیه آسیب دیده لثه نگه دارید. دهان خود را با آب ولرم بشویید. این کار را یک یا دو بار در روز به مدت چند روز انجام دهید. قبل و در طول این درمان به جز آب چیزی نخورید و ننوشید.
خمیر زردچوبه بمالید.
برای کاهش درد لثه می توانید از زردچوبه به دلیل خاصیت تسکین درد آن استفاده کنید. ترکیب کورکومین موجود در زردچوبه دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی، ضد درد و ضد عفونی کننده است و بنابراین نقش بالقوه ای در عمل دندانپزشکی دارد. حتی می تواند از رشد باکتری های مضر در دهان جلوگیری کند. خمیری از ¼ قاشق چایخوری پودر زردچوبه و چند قطره آب درست کنید.خمیر را روی لثه های دردناک بمالید. اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بماند و سپس چند دقیقه به آرامی لثه ها را ماساژ دهید. دهان خود را با آب ولرم کاملا بشویید. از این درمان خانگی دو بار در روز به مدت حداقل یک هفته استفاده کنید.
ژل آلوئه ورا امتحان کنید.
یکی دیگر از داروهای موثر برای خلاص شدن از درد دندان مصنوعی آلوئه ورا است . این گیاه دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است که می تواند رشد باکتری های مضر در دهان را محدود کند، لثه های ملتهب را تسکین دهد و درد لثه را کاهش دهد. آلوئه ورا حتی از خشکی دهان در بیماران دارای دندان مصنوعی نیز جلوگیری می کند.
یک برگ آلوئه ورا را با چاقو باز کنید و ژل آن را بگیرید. ژل را مخلوط کنید. با استفاده از یک توپ پنبه ای، ژل را مستقیماً روی لثه های دردناک بمالید. قبل از شستشوی دهان با آب خنک، ۱۰ دقیقه صبر کنید. به مدت ۱ ساعت از خوردن چیزی خودداری کنید. این درمان را دو تا سه بار در روز تکرار کنید تا درد از بین برود. اگر علائم خشکی دهان دارید، روزانه ¼ فنجان آب آلوئه ورا بنوشید. برای تهیه آب میوه، ۲ قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را با ۱ فنجان آب یا آب مرکبات مانند آب پرتقال مخلوط کنید.
لثه های خود را ماساژ دهید.
برای کاهش تورم لثه، ماساژ ملایم لثه کمک زیادی می کند. ماساژ گردش خون را تقویت می کند که تورم و درد را کاهش می دهد. برای ماساژ لثه می توانید از روغن زیتون استفاده کنید که خاصیت ضد التهابی دارد. مشخص شده است که ماساژ روغن زیتون می تواند به حفظ و بهبود سلامت دهان و دندان کمک کند. مقداری روغن زیتون را مستقیماً روی لثه های خود بمالید. با انگشت اشاره لثه های خود را به آرامی برای چند دقیقه ماساژ دهید. ۵ دقیقه دیگر صبر کنید و سپس دهان خود را با آب ولرم بشویید. این کار را دو تا سه بار در روز انجام دهید تا زمانی که دردتان تسکین یابد.
بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
برای جلوگیری از باقی ماندن باکتری ها بر روی دندان مصنوعی، باید آنها را مرتب تمیز کنید. مراقبت مناسب به تمیزی، عاری از لکه و بهترین ظاهر آنها کمک می کند. حتی اگر از دندان مصنوعی استفاده می کنید، برای جلوگیری از درد و تورم لثه ها باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
همچنین رعایت بهداشت دهان بوی بد دهان را کاهش می دهد. از یک مسواک نرم برای تمیز کردن دندان مصنوعی، زبان، لثه و سقف دهان خود دو بار در روز استفاده کنید.
غذاهای راحت بخورید.
بلافاصله پس از استفاده از دندان مصنوعی، باید مراقب غذاهایی که می خورید باشید. تا زمانی که به وسایل موجود در دهان خود عادت نکنید، باید به غذاهای راحت و آسان پایبند باشید. این به دهان شما زمان کافی می دهد تا با دندان مصنوعی تازه نصب شده سازگار شود.
از سوی دیگر، جویدن غذاهای سفت در ابتدای استفاده از دندان مصنوعی می تواند باعث ایجاد لکه های دردناک در زیر دندان مصنوعی شود و ممکن است دچار درد شوید. به همین دلیل مصرف خورش، ماکارونی، سوپ سبزیجات، سس سیب، پودینگ و ماست که نیاز به جویدن کمتری دارند، توصیه می شود. برای چند روز از غذاهای جویدنی و سفت دوری کنید.
درمان استاندارد برای درد دندان مصنوعی چیست؟
به طور منظم با دندانپزشک خود مشورت کنید تا بتوانید از بروز هرگونه مشکلی در آینده پیشگیری شود. دندانپزشک شما سعی می کند علت دقیق درد دندان مصنوعی را تشخیص دهد. اگر علت نامناسب بودن پروتز باشد، پروتز را در صورت لزوم با روکش کردن یا تغییر پایه آن تنظیم می کند.پزشک شما ممکن است یک چسب تجویز کند تا دندان مصنوعی نامناسب شما در جای خودش باقی بماند. همچنین می توانید از داروهای بدون نسخه برای تسکین موقت درد استفاده کنید. مراجعه به دندانپزشک برای پیشگیری از عفونت های شدید در حفره دهان ضروری است.
نکته: چسبهای دندان مصنوعی به سختی از حفره دهان و دندانهای مصنوعی تمیز میشوند. هنگامی که آنها برای مدت طولانی باقی می مانند، عفونت های قارچی را در خود جای می دهند که می توانند باعث ایجاد استوماتیت دندان مصنوعی در داخل دهان شود.
سخن پایانی
شما دراین مقاله با مشکلات دندان مصنوعی آشنا شدید.همچنین از درد آن و راهکاررهای درمان آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
آیا خارج نکردن دندان مصنوعی ممکن است باعث ایجاد بیماری های دهان و دندان شود؟
بله، احتمال ابتلا به بیماری های دهان و دندان درافرادی که با دندان مصنوعی میخوابند، 2 برابر بیشتر است.
آیا خارج نکردن دندان مصنوعی ممکن است سبب پیری زودرس شود؟
بله، به دلیل تحلیل رفتن استخوان فک عضلات گونه و لب تحت تاثیر قرار گرفته و دچار پیری زودرس می شود.