درباره جراحی سینوس لیفت بدانیم

بیشتر کسانی که دندان خود را به دلایل مختلفی از دست داده اند، مشتاق به کاشت دندان و ۱ر کردن جای خالی آن هستند . محبوبترین و بادوام ترین روش، ایمپلنت دندان است. ایمپلنت برای کاشت نیاز به پایه ای قوی در استخوان هی فک دارد. آیا شما با جراحی ها و اقدامات پیش از انجام ایمپلنت آشنا هستید؟ سینوس لیفت به عمل جراحی اضافه کردن استخوان به فک بالا برای کاشت دندان گفته میشود. در این مقاله با ما همراه باشید تا هر چه بیشتر با این عمل آشنا شوید.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: پیوند استخوان پیش از ایمپلنت
سینوس لیفت چیست؟
سینوس لیفت یا جراحی بالا بردن سینوس به عملیات آمادهسازی نواحی بی دندان برای کاشت و ایمپلنت قبل یا همزمان با کاشت میگویند. بعبارتی دیگر این عمل با هدف بازسازی محل کاشت دندان قبل از ایمپلنت صورت میگیرد.

با توجه به اینکه برای کاشت دندان به روش ایمپلنت نیاز به استخوان کافی برای قرارگیری دندان کاشته شده است، ضعف در استخوان فک صورت و یا نداشتن استخوان، نیاز به یک حراجی و بازسازی به دنبال دارد که به این عمل جراحی اصطلاحا سینوس لیفت گفته میشود. عمل کاش دندان در این صورت اصولا ۴ تا ۹ ماه بعد از گذاشتن استخوان در فک صورت میگیرد. این مدت زمان کاملا وابسته به شرایط بیمار متغیر میباشد.
برای مطالعه بیشتر: همه چیز درباره حساسیت دندان
سینوس دندان چیست؟
سینوسها اجزایی از بدن هستند که بصورت حفرههای تنفسی در قسمتهای مختلف فک و صورت قرار دارند. با توجه به اهمیت سینوس دندان در انجام عمل سینوس لیفت بطور مختصر درباره ماهیت سینوس دندان در این قسمت اشاره میکنیم.

سینوس فک بالا که به سینوس ماگزیلری معروف است یکی از این حفرهها میباشد. محل قرارگیری این سینوسها در جایی بالای دندانهای آسیای بزرگ و کوچک است، در بعضی مواقع ریشه دندان در سینوس قرار میگیرد.
منبع تامین استخوان
اگر تحت عمل جراحی سینوس لیفت قرار دارید، متخصص دندانپزشکی شما ابتدا مشخص میکند که استخوان اضافی را از کجا بردارد. سه نوع متداول استخوان در جراحیهای سینوس مورد استفاده قرار میگیرد:
- استخوان اتوژن: استخوان از بدن خود شما
- استخوان آلوژنیک: استخوان از یک جسد
- زنوگرافت: استخوان گاو
اگر استخوان از بدن خود شما باشد، از قسمتهای دیگر دهان یا بدن شما گرفته میشود.
پس از آن باید عکسبرداری کنید. اشعه ایکس جراح یا متخصص دندانپزشکی را قادر میسازد تا فک و سینوسهای شما را بررسی کند تا بتواند دقیقاً آنچه شما نیاز دارید را دریابد.
روند انجام جراحی لیفت سینوس
- جراح بافت لثه را برش میدهد.
- بافت را بالا برده و استخوان زیر آن را در معرض قرار میدهد.
- جراح استخوان را به اندازهی یک دایره کوچک برش میدهد.
- جراح قطعهی استخوانی را درون فضای حفرهی سینوس بالا میآورد و سوراخ را با یک پیوند استخوان پر میکند.
- جراح محل برش را میبندد.
- روند بهبودی آغاز میشود.

در حدود ۴ تا ۱۲ ماه پس از جراحی سینوس لیفت، دندانپزشک ایمپلنتهای شما را قرار میدهد. این مدت زمان ۴ تا ۱۲ ماهه به استخوان جدید زمان میدهد تا به درستی با استخوان موجود شما ادغام شود. مدت زمان بین جراحی و قرار دادن ایمپلنت به میزان استخوان مورد نیاز شما بستگی دارد. متخصص دندانپزشکی به شما اطلاع میدهد که چه زمانی قادر به انجام ایمپلنت شما است.
شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: سلامت دندان ها و اهمیت آن ها
انواع جراحی سینوس
انواع سینوس لیفت برای انجام عمل پیوند استخوان قبل یا همزمان با کاشت دندان تحت عنوانهای سینوس لیفت بسته و سینوس لیف بازمتناسب با شرایط بیمار صورت میگیرد.
سینوس لیفت بسته
عمل سینوس لیفت بسته زمانی قبل یا همزمان با عمل کاشت ایمپلنت صورت میگیرد. زمانیکه استخوان فک حداکثر۳میلی متر از حد مجاز و مورد نیاز برای کاشت کمتر باشد. در این صورت استخوان فک با تکنولوژی جدید به نام سینوس بسته تا انجام دریل کردن کف سینوس صورت گیرد.

پس از این عمل کاملا تخصصی که باید توسط متخصص فک و صورت انجام شود، فضای کافی برای کاشت دندان با طول مناسب ایجاد و با پودر استخوان پر میشود. در حال حاضر محل مناسب برای کاشت ایمپلنت در داخل سینوس شده . به راحتی پس از گذراندن مدت زمان مشخص برای کاشت اقدام لازم صورت میگیرد.در عمل سینوس بسته چون تشخیص آسیب دیدگی و پاره شدن غشای سینوس ممکن نیست، امکان عفونت پس از انجام عمل در صورت غیر اصولی انجام شدن سینوس لیفت وجود دارد.
سینوس لیفت باز
سینوس لیفت باز که به آن عمل سینوس باز نیز گفته میشود، با هدف مشابه پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت دندان برای افراد مختلف با دو روش همزمان با ایمپلنت و با فاصله ی زمانی با کاشت ایمپلنت صورت میگیرد.
سینوس لیفت باز همزمان با کاشت ایمپلنت
این نوع عمل سینوس لیفت زمانی صورت میگیرد که حداقل ۵ میلی متر استخوان عمودی با عرض کافی در جایگاهی بین کف سینوس و لبه استخوان باقی مانده وجود داشته باشد. در این حالت دندانپزشک با دسترسی به سینوس بالای استخوان باقی مانده جایگاه این سینوس را قسمت بالاتر انتقال می دهد. سپس مخلوطی از پودر استخوان در فضایی که جای قبلی سینوس بود است قرار میدهد. با قرار دادن غشاء محافظ جذب شوند روی محل دسترسی به سینوس محل جراحی سینوس بسته می شود. سپس میتوان ایمپلنت را بلافاصله در این ناحیه قرار داد.
سینوس لیفت باز و کاشت ایمپلنت بعد از آن
این نوع از عمل سینوس لیفت باز زمانی از سمت پزشک متخصص تجویز میگردد که کمتز از ۵ میلی متر استخوان در فاصله بین کف سینوس و لبه استخوان باقی مانده باشد.

کیفیت و ارتفاع استخوان این ناحیه برای قرارگیری بلافاصله ایمپلنت پس از عمل جراحی سینوسی باز مناسب نیست. باید پس از قرار دادن ماده استخوان پیوندی محل دسترسی به سینوس را بسته و زمانی بین ۶ الی ۱۰ ماه بعد برای کاشت ایمپلنت اقدام شود.
درباره آبسه دندان و علائم و عوارض آن چه می دانید؟
سخن پایانی
در این نوشتار درباره جراحی سینوس لیفت سخن گفتیم. بلافاصله بعد از جراحی ممکن است تورم در ناحیه و خونریزی از دهان یا بینی خود تجربه کنید. احتمالاً بعد از چند روز احساس ناراحتی خواهید کرد ، اما بیشتر بیماران ناراحتی بزرگی را تجربه نمی کنند. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.