آیا میدانید لمینت دندان چیست؟ آیا میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد لمینت دندان داشته باشید؟ امروزه رشته دندانپزشکی به شاخههای متعددی تقسیم شدهاست و هر یک از آنها خدمات و سرویسهای متفاوتی را ارائه میدهند.
لبخند زیبا یکی از مؤلفههای اصلی زیبایی است. ظاهر دندانهای شما تأثیر قابلتوجهی بر عزتنفس و اعتمادبهنفس شما دارد. درعینحال، شما را جذابتر و جوانتر میکند. اگر هنگام لبخندزدن به خاطر نامرتببودن دندانهایتان احساس راحتی نمیکنید، بهتر است بدانید که یکی از گزینههای خوب برای رفع این مشکل لمینت دندان است. به لطف دندانپزشکی زیبایی مدرن، میتوانید از لبخندی زیبا در حین معاشرت با دیگران لذت ببرید.
یکی از محبوبترین خدمات زیبایی دندانپزشکی امروزی، لمینت دندان است. اما لمینت چیست و به چه منظوری انجام میشود؟ در ادامه این مطلب از دکترتو بیشتر با لمینت دندان و مشخصات آن آشنا خواهیم شد. یکی از مسایل بسیار مهم در نتیجهی خدمات زیبایی دندان، مهارت و ظرافت کلینیک دندانپزشکی است.
درمان افتادن لمینت دندان چگونه است؟
بعد از مراجعه به دندانپزشک، پزشک ابتدا از دلایل افتادن لمینت مطلع میشود و از شما درخصوص مواردی که میتوانند دلیل افتادن لمینت دندان باشد سوال میکند. سپس باید مراحلی را برای درمان افتادن لمینت و بازسازی آنها انجام دهد.
۱. درمان مسائل دهانی، مانند عفونت ها و بیماری های لثه
در اولین قدم دندانپزشک باید وضعیت دهان، دندان و لثههای شما را بررسی کرده و لثه عفونت کرده یا بیماری لثه احتمالی را درمان کند. این عفونتهای دهان و لثه علاوهبر این که میتوانند دلیل افتادن لمینت دندان شوند، برای سلامتی نیز خطرناک هستند و باید حتماً بهصورت کامل درمان شوند.
۲. جایگزینی لمینت دندان با لمینت دندان جدید
در قدم بعدی دندانپزشک باید روکشهای قبلی و باقیماندههای آن را جدا کند و مجدداً مراحل قالبزدن دندانها برای ساخت لمینتهای جدید را انجام دهد. بعد از آمادهشدن لمینتهای دندانی جدید آنها را با لمینتهای قبلی جایگزین میکند.
۳. اصلاح و بازسازی دندان ها با پرکردن، ترمیم دندانی و ایجاد تراشیدگی های نیمه ساختاری
یکی از کارهایی که ممکن است دندانپزشک برای درمان افتادن لمینت دندان و جلوگیری از افتادن مجدد آن انجام دهد، اصلاح و بازسازی دندانهاست. پوسیدگی دندانها و شکستگی و ناهمواری لبه دندانها بهنوبهخود از دلایل افتادن لمینت دندان است؛ بنابراین شاید نیاز باشد تا قبل از انجام لمینت جدید، دندانهای قبلی درمان شده و کارهایی مانند پرکردن دندانها، ترمیم دندان یا ایجاد تراشیدگیهای نیمه ساختاری روی آنها انجام شود. با این کار میتوان احتمال این که مجدداً لمینتها ریزش داشته باشند، از بین برد.
۴. درمان افتادن لمینت دندان در خانه
در صورت افتادن لمینتها در خانه نباید هیچ اقدام درمانی بهخصوصی انجام داد. باید قطعات را جمعآوری کرده و در سریعترین زمان ممکن به دندانپزشک مراجعه کنید. البته میتوان با تغییر عادات غذایی و استفاده از شویندههای دهان مناسب به درمان افتادن لمینت دندان کمک کرد. بههیچعنوان در خانه سعی به چسباندن و قراردادن مجدد لمینتها در جای خود نکنید.
اگر روکشها بیفتند، نباید سعی کنید آن را بهتنهایی تعمیر کنید. فرایند اجرای روکش فقط با استفاده از ابزارهای تخصصی انجام میشود. برای اتصال مجدد آن نیاز به آمادهسازی دندانها و حذف هرگونه چسب اضافی از فرایند قبلی است. باندینگ مجدد در خانه قابلانجام نیست، چسب معمولی موجود در بازار در این مورد کمکی نمیکند و حتی اگر در خانه از آنها استفاده کنید ماندگار نخواهند بود. این کار فقط ضرر بیشتری نسبت به فایده آن خواهد داشت. روکشهای افتاده یا آسیبدیده باید بادقت در یک جعبه کوچک قرار داده شوند. سعی کنید دراسرعوقت با دندانپزشک وقت ملاقات بگیرید.
راه های پیشگیری از افتادن لمینت دندان چگونه است؟
با مواردی که در این جا بهعنوان دلایل افتادن لمینت به آن اشاره شد مشخص است که ونیرهای دندانی بیخود و بیجهت نمیافتند؛ بنابراین برای جلوگیری از افتادن آنها به مراقبت پس از لمینت دندان و درمان مناسب نیاز است. مراقبت از لمینت باید درست مانند مراقبت از دندانهای طبیعی یک اولویت اصلی باشد و آن را بهعنوان یک روتین روزانه انجام داد تا ماندگاری لمینت دندان افزایش پیدا کند. همچنین باید در جلسه مشاوره از دندانپزشک سوال کنید که لمینت دندان برای چه کسانی مناسب است، تا از مناسب بودن این روش مطمئن شوید.
۱. انتخاب دندانپزشک متخصص و با تجربه برای نصب لمینت دندان
یکی از دلایل افتادن لمینت دندان نصب نادرست لمینتها و وجود هرگونه ایراد در کار دندانپزشک در مراحل انجام لمینت است. نحوه استفاده از روکش توسط دندانپزشک زیبایی میتواند پایداری و مدتزمان آنها را تعیین کند. سهلانگاری در طول عمل باعث کاهش ماندگاری روکشهای دائمی میشود. در نتیجه حتماً در انتخاب دندانپزشک دقت کرده و قبل از انجام کار زیبایی درخصوص میزان مهارت و تجربه او تحقیق کنید. بررسی نمونه کارهای انجام شده توسط دندانپزشک موردنظر و میزان رضایت مشتریان میتواند به شما کمک کند.
۲. استفاده از محصولات شستشوی دهان مناسب برای حفظ لمینت دندان
حتماً از شویندههای مناسب برای دندانهای دارای لمینت استفاده کنید. استفاده از یک مسواک نرم و خمیردندان فلورایدی فاقد مواد ساینده ضروری است. بههیچعنوان از دهانشویههای حاوی الکل استفاده نکنید.
۳. رعایت یک رژیم غذایی سالم و استفاده از ابزارهای مناسب برای تمیز کردن دندان ها
رژیم غذایی سالمی داشته باشید. تا جایی که میتوانید در مصرف قند و کربوهیدرات و مواد غذایی و نوشیدنیهای شیرین محتاط باشید. از گاززدن مواد غذایی سفت خودداری کنید. مراقب مصرف نوشیدنیهای رنگی مانند چای و قهوه باشید. الکل و مشروبات الکلی و سیگار هم میتوانند به باندینگ لمینتهای دندانی آسیب برسانند. با خودداری از این موارد میتوانید طول عمر و ماندگاری لمینت دندانهای خود را افزایش دهید. در نهایت بعد از مصرف غذا حتماً با ابزارهای مناسب مانند نخدندانهای مخصوص ارتودنسی و لمینت دندانی، دندانهای خود را تمیز کنید.
۴. استفاده از محافظ دندان در ورزش هایی که احتمال آسیب دیدن دندان ها وجود دارد.
ضربه و آسیبهای شدیدی که در طی ورزشهای تماسی به دندانهای جلویی وارد میشود، یکی از دلایل افتادن لمینت دندان است. برای این منظور حتماً سعی کنید از محافظ دندان در زمان انجام این فعالیتهای ورزشی استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله دلایل افتادن لمینت دندان چیست؟ مراجعه کنید.
بیماری ام اس چیست؟
ام اس یکی از بیماریهای عصبی است که خودایمنی محسوب میشود. این بیماری درمان قطعی ندارد اما با روشهای درمانی مختلف میتوان آن را بهبود بخشید. برای درمان این بیماری باید به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید.
ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس یکی از شناختهشدهترین بیماریهای خودایمنی است در اثر حمله سیستم ایمنی به اعصاب بدن ایجاد میشود. در این بیماری در سیستم ایمنی بدن به غلاف حفاظتی فیبرهای عصبی (میلین) حمله میکند و باعث ایجاد مشکلات ارتباط بین مغز و بقیهی قسمتهای بدن میشود و در نهایت، این بیماری میتواند باعث آسیب دائمی یا ازبینرفتن اعصاب شود. علائم و نشانههای MS متنوع هستند و به میزان آسیب عصبی و اعصاب درگیر بستگی دارد؛ مثلا در برخی افراد که شدت بیماری در آنها زیاد است، ممکن است فرد توانایی راه رفتن به صورت مستقل یا در کل این توانایی را از دست بدهند. در حالیکه دیگران ممکن است برای مدت طولانی بهبود پیدا کنند و هیچ گونه علائم جدیدی را تجربه نکنند. هیچ درمانی برای مالتیپل اسکلروز وجود ندارد. بااینحال، برخی درمانها میتوانند در سرعت بهبودی بعد از حملات، تغییر مسیر بیماری و مدیریت علائم آن کمک کنند.
اکثر افراد مبتلا به MS دارای دورههای عود بیماری هستند. افراد مبتلا دورههایی همراه با علائم جدید یا عود بیماری را تجربه میکنند که چند روز تا چند هفته ادامه دارد. علائم مشاهدهشده در این دورههای عود به طور کلی یا جزئی بهبود مییابد. این عود ناشی از دورهی بهبودی و خاموشی بیماری است، که میتواند ماهها یا حتی سالها طول بکشد. افزایش اندک دمای بدن میتواند به طور موقت علائم و نشانههای MS را بدتر کند، اما به معنای عود بیماری نیست.
حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از افراد مبتلا به MS با عود مکرر و پیشرفت مداوم علائم با یا بدون دورههای بهبودی، دچار مولتیپل اسکلروزیس یا اماس پیشروندهی ثانویه هستند. بدتر شدن علائم در این افراد معمولا شامل مشکلات حرکتی و راهرفتن میشود. میزان پیشرفت بیماری در افراد مبتلا به MS پیشروندهی ثانویه متفاوت است و بعضی افراد مبتلا به MS شروعی تدریجی و پیشرفت مداوم نشانهها و علائم بدون عود را تجربه میکنند، که به عنوان ms پیشروندهی اولیه شناخته میشود.
علائم خاموش بیماری ام اس چیست؟
محققین و دانشمندان زیادی در دانشگاه های مختلف دنیا در حال تحقیق در این زمینه هستند. اما هنوز به پاسخ قطعی نرسیده اند که چرا بیماری ام اس در بعضی از افراد توسعه می یابد. برخی از محققین عقیده دارند که ترکیبی از ژنتیک و عوامل محیطی در به وجود آوردن این بیماری نقش دارند.
مشاهده رنگ ها به صورت غبارآلود:
بیماری نوریت اپتیک یک نوع بیماری خاص عصبی می باشد و عصب بینایی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و آن را مختل می سازد. در واقع این بیماری اولین نشانه از درگیری شدید دستگاه عصبی (ام اس ) می باشد. بیماری نوریت اپتیک معمولا در خانم ها بسیار شایع است و بیشتر در بین افراد سنین ۲۵ تا ۵۰ سال دیده میشود. این بیماری اغلب فقط یک چشم را درگیر کرده و منجر به کاهش دید آن می شود. در واقع کاهش دید فرد به حدی است که فرد تنها توانایی درک نور را دارد. همچنین فرد با چرخاندن چشم ها احساس درد می کند و رنگ ها را به صورت رنگ و رو رفته و غبار آلود می بیند.
ادرار دردناک:
از دیگر علائم بیماری ام اس می توان به دفع ادرار دردناک و استفاده زیاد از مایعات اشاره کرد. در واقع این گزینه از اولین نشانه های بیماری ام اس می باشد.
بنابراین با مشاهده هر گونه اختلالی در دستگاه ادراری همچون ادرار مکرر و ناگهانی و اختلال کنترل تخلیه روده باید به پزشک مراجعه کرده تا آزمایشات تکمیلی برای تشخیص بیماری صورت گیرد.
از بین رفتن تعادل در بیماری ام اس:
عدم تعادل یا از دست دادن تعادل تنها نشانه ضعف نمی باشد.
اما احساس ضعف در یک یا دو پا می تواند ناشی از رشد و تخریب سلول های عصبی و آغاز بیماری ام اس باشد.
احساس سوزن سوزن شدن:
احساس سوزن سوزن در پاها ممکن است به دلیل ایستادن طولانی مدت روی یک عضو یا عدم تحرک ماهیچه های پا ایجاد شود. چرا که جریان خون قطع شده و اندام ها دچار بی حسی می شوند. اما هنگامی که بی حسی، سوزن سوزن شدن و یا احساس خارش در پاها بدون هیچ دلیل روشنی پیش آمد، سریعا به پزشک مراجعه کنید تا شما را از لحاظ بیماری ام اس چک کند و مورد چکاپ های مهم پزشکی قرار دهد.
سرگیجه بدون دلیل:
احساس کردن سرگیجه به صورت ثابت و بدون دلیل می تواند از نشانه های بیماری ام اس باشد.
ناتوانی و بی حسی در تغییرات دما :
این نشانه نیز از عوارض درگیری سیستم عصبی و آسیب عصبی در نتیجه بیماری ام اس می باشد. در این عارضه ممکن است بی حسی به حدی شدید باشد که فرد با دست گرفتن لیوان چای داغ و یا قهوه داغ تغییرات دمایی آن را حس نکند.
گرفتگی عضلات:
اسپاسم یا گرفتگی عضلات از نشانه های آزاردهنده و دردناک ام اس می باشد. این اسپاسم ها در بخش انتهایی بدن مانند دست ها و پاها ایجاد می شوند و به صورت شدید و بسیار دردناک می باشند که بعد از چند دقیقه برطرف می شوند.
افسردگی در بیماری ام اس:
یکی از مشکلات رایج در بیماران مبتلا به ام اس، ایجاد علائمی همچون احساس افسردگی تغییرات خلق و خو و تحریک پذیری می باشد. چرا که بیماری ام اس علاوه بر آسیب رساندن به جسم می تواند ابزاری جهت آسیب روحی باشد.
پایین آمدن سطح حافظه:
از اختلالات رایج در بیماری ام اس می توان به ایجاد مشکلات زبانی، کاهش و ضعف حافظه، ناتوانی در تمرکز و صحبت کردن اشاره نمود. این علائم می تواند در اثر پیشرفت بیماری ام اس یا شروع این بیماری ایجاد شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی علائم و راه های تشخیص و درمان بیماری MS را بخوانید.
- منبع: drbaya.ir