درمان های دندانپزشکی

بررسی مدت زمان مورد نیاز برای ایمپلنت پس از کشیدن دندان + آشنایی با بهترین زمان برای دریافت ایمپلنت دندان

یکی از بهترین راه ها برای پر کردن جای خالی دندانی که کشیده شده یا از بین رفته است کاشت ایمپلنت دندانی است. اغلب افرادی که می‌خواهند جای خالی دندان خود را با ایمپلنت دندان پر کنند برایشان جای سوال است که دقیقا چه زمانی باید برای عمل اقدام کنند؟ آیا بلافاصله بعد از کشیدن دندان باید عمل انجام داد یا حتی با گذشت چند سال بعد از کشیدن دندان، باز هم امکان کاشت وجود دارد؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا ببینیم که بلاخره بهترین زمان کاشت ایمپلنت چه وقتی است و کی باید برای این کار اقدام کرد.


فهرست مطالب


چه فاکتورهایی در تعیین بهترین زمان کاشت ایمپلنت دندان موثر هستند؟

هر پروسه ای در دندانپزشکی نیازمند برخی شرایط خاص است و اینگونه نیست که هر زمان شما بخواهید ایمپلنت بکارید در یک چشم به هم زدن صاحب ایمپلنت شوید. اولین قدم برای داشتن ایمپلنت، بررسی موارد زیر توسط جراح دهان و دندان یا یا متخصص ایمپلنتولوژی است:

  • شیوه کشیده شدن دندان
  • ویژگی های جای خالی دندان
  • بررسی استحکام استخوان فک در جایی که میخواهیم ایمپلنتی بکاریم (سنجش تراکم استخوان)
  • و سلامتی عمومی شما
ایمپلنت دندان

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: مراحل ساخت دندان مصنوعی

جراح این بررسی ها را با معاینه فیزیکی و تصاویر اسکن اشعه ایکس و سی تی اسکن دهان و دندان شما انجام میدهد. بعد از بررسی و ارزیابی های اولیه، اگر دندان به درستی کشیده شده باشد، جای خالی آن مشکلی نداشته باشد و اگر سلامتی عمومی شما مناسب باشد جراح میتواند اقدام به کاشت ایمپلنت فوری کند. اما اگر مشکلی در این خصوص وجود داشته باشد، برای مثال اگر لثه عفونت کرده باشد، جراح تا زمان برطرف شدن عفونت دست نگه میدارد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله علت بوی بد دهان از چیست و چگونه درمان میشود؟ را بخوانید. و بعد از فراهم شدن شرایط اقدام به کاشت می‌کند.

پس از کشیدن دندان چه مدت باید منتظر کاشت ایمپلنت بمانم؟

بابت تصمیم گیری شما برای جایگزینی دندان از دست رفته خود با ایمپلنت ‌دندان، تبریک می‌گوییم. ایمپلنت دندان، بهترین و با دوام‌ترین ترمیم موجود برای دندان است که نتایج ظاهری و احساسی قابل توجهی به همراه دارد. عامل تعیین کننده اینکه پس از کشیدن دندان چه مدت باید برای کاشت ایمپلنت منتظر باشید، به میزان ساختار استخوان و بافت بستگی دارد. دندانپزشک پس از انجام اسکن سه بعدی از ناحیه کاشت، قادر به تخمین مدت زمان دوره درمان شما خواهد بود.

کاشت فوری

برخی از بیماران، شرایط لازم برای کاشت فوری ایمپلنت دندان را دارند. جهت قرار گرفتن در این گروه، بیمار باید در محل کشیدن دندان طبیعی خود، بافت استخوانی کافی در فک داشته باشد. بیمار همچنین نباید عفونت فعال داشته باشد که برای درمان به آنتی بیوتیک احتیاج داشته باشد.

ایمپلنت دندان

در صورت وجود این شرایط، می‌توان فورا کاشت ایمپلنت را انجام داد؛ یک تاج موقت نصب کرد و پس از حدود ۱۲ هفته بهبودی می‌توان تاج دائمی را متصل نمود.

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: فضا نگهدارنده دندان کودک چیست

پس از آن که دندانپزشک تاج پروتزی شما را نصب کرد، طی ۳ تا ۶ ماه ایمپلنت دندان، طی فرآیندی که یکپارچه سازی استخوانی نامیده می‌شود، به استخوان جوش می‌خورد. ایمپلنت‌ها به طور کامل فرم و عملکرد دندان طبیعی را بازیابی می‌کنند و نتایج خارق العاده به همراه دارند.

کاشت زودرس 

برخی از بیمارانی که به جراحان دهان و دندان مراجعه می‌کنند، کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت فوری نیستند؛ اما برای کاشت دندان‌های جایگزین فقط باید دو تا سه ماه صبر کنند. این بیماران باید در چند ماه اول پس از کشیدن دندان خود، به قدر کافی بهبود یافته باشند تا واجد شرایط کاشت ایمپلنت زودرس باشند. برای آگاهی بیشتر مقاله بلیچینگ دندان چیست را بخوانید.

جاگذاری زودرس، به گذاشتن ایمپلنت، ۲ تا ۳ ماه پس از کشیدن دندان گفته می‌شود که طی آن استخوان بهبود یافته و محل کاشت ایمپلنت آماده می‌شود. جاگذاری اولیه باید در این بازه زمانی انجام شود، زیرا در سه ماه اول پس از کشیدن دندان، دو سوم میزان تحلیل استخوان اتفاق می‌افتد. دندانپزشکان باید قبل از قرار دادن دندان مصنوعی، مدتی صبر کنند تا ایمپلنت بهبود یافته و با استخوان پیوند یابد؛ که معمولاً ۳ تا ۶ ماه بیشتر طول می‌کشد.

کاشت با تاخیر 

 اگرچه این وضعیت مطلوب نیست اما گاهی اوقات برای سلامت دهان و دندان خود، باید برای کاشت دندان ۶ تا ۸ ماه صبر کنید. دو دلیل اصلی تاخیر بیشتر در کاشت ایمپلنت‌های دندانی، می‌تواند عفونت شدید در ناحیه کاشت یا عدم کافی بودن بافت استخوان باشد. هر دوی این موارد در صورت عدم درمان، به مرور زمان بدتر می‌شوند.

ایمپلنت دندان

بنابراین هر ۶ ماه یکبار به صورت منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا به شناسایی این نواحی دچار مشکل کمک کند. اگر چنین وضعیتی وجود داشته باشد، ممکن است بیمار برای رشد بافت استخوان فک اضافی، به جراحی پیوند استخوان فک احتیاج داشته باشد تا ایمپلنت‌های دندانی به درستی نصب شوند.

بیشتر بخوانید: ایمپلنت بدون جراحی لثه چیست

پس از انجام این عمل، ممکن است به ۳ تا ۶ ماه زمان برای بهبودی احتیاج باشد و سپس ناحیه برای کاشت ایمپلنت آماده می‌شود. قبل از نصب تاج مصنوعی دائمی باید ۳ تا ۶ ماه دیگر هم صبر کنید.

چرا بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت کرد؟

جای خالی دندان بهتر است بعد از کشیده شدن آن پر شود. اگر برای پر کردن آن اقدام نکنید با مشکلات زیر مواجه می شوید:

  • احتمال بروز عفونت لثه در محل آن زیاد است
  • تمیز کردن دندان ها دشوار میشود
  • دندان های مجاور به سمت جای خالی حرکت میکنند
  • طرح لبخند شما ناقص میشود
  • احتمال آسیب به استخوان فک در نقطه ای که دندان کشیده شده وجود دارد
  • و …

از آنجایی که ایمپلنت دندان شبیه دندان واقعی است و بخش های مختلف آن کار دندان را انجام میدهند، داشتن یکی از آن ها از بروز مشکلات ذکر شده پیشگیری میکند.

آیا در طول دوره درمانی، دندان خواهم داشت؟

اگر دندان‌هایی که قرار است با ایمپلنت جایگزین شوند در معرض دید قرار دارند؛ به احتمال زیاد دوست دارید در طول دوره درمان، دندان‌های موقتی داشته باشید. ممکن است دندان پزشک شما دندان‌های جایگزین را در همان روزی که کاشت ایمپلنت را انجام داده‌اید و وصل کند؛ یا اینکه ممکن است مجبور باشید چندین ماه صبر کنید تا دهان شما بهبود پیدا کند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله درمان های لکه‌های سفید دندان را بخوانید.برای جلوگیری از ایجاد فاصله بین دندان‌ها یا مشکلات مربوط به نداشتن دندان، می‌توان یک دندان مصنوعی یا بریج موقت برای شما نصب کرد. اگر از قبل، دارای یک دست دندان مصنوعی باشید، می‌توان آنها را به نحوی اصلاح کرد که بتوان در دوره انجام درمان از آنها استفاده کرد.

چه زمانی مردم می توانند ایمپلنت دندان فک بالا و پایین را انتخاب می کنند؟

در اینجا فقط چند مورد از قانع‌کننده‌ترین دلایل برای در نظر گرفتن این پیشرفته‌ترین سیستم جایگزینی دندان آورده شده است:

  • شما نمی خواهید پروتزهای مصنوعی را بردارید و تمیز کنید

هنگامی که دندان مصنوعی دارید، باید پس از غذا خوردن، لثه، زبان و دهان خود را کاملا تمیز کنید. اما شما همچنین باید دندان مصنوعی خود را مسواک بزنید و سپس آنها را در شب بردارید تا آنها را در یک محلول خاص خیس کنید.

ایمپلنت های All On 4 در دهان شما باقی می مانند. شما می توانید با مسواک زدن روزانه دو بار و سفرهای سالیانه دو بار برای معاینه دندانپزشکی و تمیز کردن حرفه ای به مسواک زدن و مراقبت از سلامت دهان و دندان خود تقریباً دقیقاً همانطور که برای دندان های طبیعی خود انجام می دهید، بازگردید. بهترین از همه این است که شما مجبور نیستید هنگام خواب دندان های خود را بردارید.

  • شما می خواهید از غذای خود به طور کامل لذت ببرید

نه تنها می‌توانید با 4 دندان مصنوعی بیشتر از دندان‌های مصنوعی معمولی گاز بگیرید و بجوید، بلکه می‌توانید غذای خود را کامل‌تر احساس و مزه کنید. با باز گذاشتن سقف دهان خود، فرآیند All On 4 به شما امکان می دهد دوباره از خوردن لذت ببرید.

  • شما به دنبال راه حل دائمی تر هستید

در حالی که پروتزهای جزئی متحرک ثبات و راحتی موقتی را فراهم می کنند، این پروتزها در کنار جلسات مکرر فیتینگ به چسب های دندان مصنوعی برای پشتیبانی تکیه می کنند. همه روی 4 ایمپلنت های دندانی در درازمدت برای بازگرداندن یک لبخند کامل انتخاب اقتصادی تری هستند. بعلاوه، می توانید به راحتی از ایمپلنت های خود با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و شستشوی منظم مانند دندان های طبیعی مراقبت کنید.

  • شما مایل به بهبود اعتماد به نفس خود هستید

در نهایت، شما می توانید کاشت ایمپلنت دندان را انتخاب کنید زیرا می خواهید در موقعیت های اجتماعی بدون نگرانی یا مراقبت صحبت کنید. این حس ثبات ارائه شده توسط همه روی 4 ایمپلنت است که آنها را به طور کلی یک تقویت کننده اعتماد به نفس عالی می کند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سیر تا پیاز فلوئوروزیس را بخوانید.

ویزیت و بررسی های لازم قبل از کاشت ایمپلنت چگونه است؟

هنگامی که در جلسه مشاوره خود شرکت می کنید، کارکنان دندانپزشک تمام نگرانی های شما را در مورد این روش و در نهایت، اگر شما برای جراحی All On 4 مناسب هستید، بحث خواهند کرد.

دندانپزشک به طور کامل سلامت عمومی شما و همچنین وضعیت دندان ها و لثه های شما را بررسی می کند. این ممکن است شامل گرفتن برخی از اسکن اشعه ایکس باشد. یک منبع هرمی یا مخروطی شکل واگرا از تشعشعات یونیزان از وسط ناحیه مورد نظر به آشکارساز پرتو ایکس در طرف مقابل هدایت می شود، زیرا گاهی اوقات ممکن است یک اشعه ایکس قادر به ایجاد منطقه خاصی نباشد. نیاز به اسکن یک تصویر خاص دارد. این مراحل برای ارزیابی مناسب بودن شما برای همه رویه 4 ایمپلنت دندان یا سایر گزینه های درمانی انجام می شود.

قبل از شروع، نواحی مربوطه کاملاً با بی‌حس کننده موضعی بی‌حس می‌شوند تا در طول کل عمل، فقط فشار خفیف یا لرزش، دردی را احساس نکنید. دندانپزشک ابتدا هر گونه کشیدن دندان های مربوطه را انجام می دهد. پس از آن، او همه را با اندازه مناسب روی 4 فیکسچر ایمپلنت در استخوان فک شما قرار می دهد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله دلایل پر کردن و ترمیم دندان کودکان را بخوانید.

سپس آزمایشگاه اقدام به ساخت موقت شما روی 4 پروتز پل ایمپلنت دندانی می کند. اینها در همان نشستن روی فیکسچرهای ایمپلنت شما نصب می‌شوند و لبخند، فرم و عملکرد شما را در همان روز با موفقیت باز می‌گردانند. بدن شما به چند روز برای پذیرش ایمپلنت نیاز دارد. سپس باید برای دومین قرار ملاقات دندانپزشک برای دسترسی به روند بهبودی پایین بیایید.

خطرات کاشت ایمپلنت دندان چیست؟

  • خطرات مرتبط با بیهوشی

مانند تمام جراحی ها، این امر به شدت به خطرات مربوط به سلامتی که همراه با یک فرد است بستگی دارد. این به معنای هرگونه شرایط از قبل موجود است که در اولین مشاوره اعلام می شود. با این حال، مشکلات بیهوشی نادر تلقی می شوند و معمولاً می توان با یک بحث شفاف با دندانپزشک از آنها جلوگیری کرد.

  • شکست ایمپلنت

این زمانی اتفاق می افتد که بدن شما ایمپلنت را رد می کند، که به این معنی است که استخوان فک شما نمی تواند با ایمپلنت All On 4 ترکیب شود.

  • خطر عفونت

هر نوع جراحی می تواند خطر عفونت را به همراه داشته باشد، با این حال، خطرات عفونت را می توان با مراقبت های بعدی مناسب کاهش داد. نوع عفونتی که در این مورد خاص باید به آن توجه کرد، پری ایمپلنتیت است، که نوعی عفونت مرتبط با ایمپلنت است.

آیا کاشت ایمپلنت دندان ارزش صبر کردن را دارد؟ 

اغلب زمانی که بیماران می‌فهمند برای کاشتن ایمپلنت‌های دندانی، پس از کشیدن دندان باید یک ماه صبر کنند؛ این سوال برای آنها به وجود می‌آید که «آیا ایمپلنت‌های دندانی واقعا ارزش صبر کردن را دارند؟».

ایمپلنت دندان

جراحان دهان و دندان که متخصص جراحی ایمپلنت هستند، اعتقاد دارند که به چند دلیل ایمپلنت‌های دندانی بهترین گزینه برای جایگزینی دندان بیماران هستند. این دلایل به شرح زیر می‌باشند:

  • ایمپلنت‌های دندانی به نحوی طراحی شده‌اند که به صورت مادام العمر باقی بمانند و بر خلاف بریج یا دندان مصنوعی، لازم نیست با گذشت زمان تعویض شوند.
  • میزان موفقیت در کاشت ایمپلنت‌های دندانی بیشتر از ۹۵ درصد است. این امر بدین معنا است که اکثریت قریب به اتفاق افرادی که کاشت ایمپلنت دندان را انجام می‌دهند، پیوند موفقیت آمیز ایمپلنت به استخوان را تجربه می‌کنند.
  • ایمپلنت‌های دندانی، شکل و کارکرد ریشه طبیعی دندان را تقلید می‌کنند و استخوان فک شما را تحریک به رشد می‌کنند.
  • ایمپلنت‌های دندانی از فرسایش استخوان یا کوچک شدن استخوان فک که در صورت از دست دادن دندان اتفاق می‌افتد، جلوگیری می‌کنند.
  • ایمپلنت‌های دندانی پایه مناسب برای تاج طبیعی دندان را به وجود می‌آورند و لبخند زیبا به شما می‌بخشند.
  • شما می‌توانید با کاشت ایمپلنت، بدون حرکت کردن، لغزیدن یا شکستگی آن، هر زمان که می‌خواهید غذا بخورید.

سخن پایانی

شما در این مقاله با کاشت ایمپلنت دندان آشنا شدید. همچچنین از عوارض و مراحل ویزیت و بررسی آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

آیا روش کاشت دندان All On 4 دردناک است؟

مشخص شده است که بیماران پس از عمل دچار مشکلات کبودی و تورم می شوند که معمولاً پس از مدتی از بین می رود. درد از همه در 4 ایمپلنت دندان از بیمارانی که روش خود را انجام داده اند کمتر شناخته شده است.

چگونه ایمپلنت دندان All On 4 با ایمپلنت های سنتی مقایسه می شود؟

تکنیک ایمپلنت دندان All On 4 تنها از چهار ایمپلنت در هر قوس استفاده می‌کند، در حالی که ایمپلنت‌های سنتی از شش تا هشت ایمپلنت یا در هر قوس استفاده می‌کنند.
ایمپلنت‌های رویه All On 4 نیز در یک زاویه قرار می‌گیرند که با استفاده از حمایت طبیعی استخوان شما امکان تماس را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، روش All On 4 برای بسیاری از بیماران نیازی به پیوند استخوان ندارد، که در روش‌های کاشت سنتی رایج است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا