درمان های دندانپزشکی

ایمپلنت دندان بدون جراحی چگونه است؟ + بررسی مزایا و معایب آن همراه با ویدیو

یکی از روش‌های پیشرفته کاشت دندان، ایمپلنت بدون جراحی است که لثه را برش نمی‌زنند و بخیه نیز لازم نیست.برای انجام این کار اگر بافت لثه و استخوان فک از وضعیت مناسبی برخوردار باشند و امکان دید مستقیم برای جاگذاری ایمپلنت دندان فراهم شود، دندانپزشک مراحل اجرای کار را بر عهده می‌گیرد، در غیر این صورت ایمپلنت بدون جراحی امکانپذیر نیست.به صورت کلی هم ایملنت دندان شرایط خاص خودش را دارد.ایمپلنت بدون جراحی، نیاز به عمل جراحی ندارد و بدون هیچ‌گونه خونریزی و بخیه انجام می‌شود. کاشت بدون جراحی با روش‌های متعددی امکانپذیر است که یکی از این روش‌ها ایمپلنت دندان با پانچ است.


فهرست مطالب


ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت های دندانی یک پایه فلزی معمولا از جنس تیتانیوم هستند که به عنوان جایگزین ریشه دندان از دست رفته شما در استخوان فک کاشته می شوند.

ایمپلنت دندان بدون جراحی چیست؟

کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی به این صورت است که به دلیل ایجاد برش های بسیار کوچک، هیچ نیازی به بخیه زدن وجود ندارد. بدین ترتیب این جراحی با کمترین میزان درد و خونریزی همراه است. اما به نظر شما چه افرادی می توانند از این روش استفاده کنند و چه شرایطی برای آن باید وجود داشته باشد؟ درادامه مقاله به بررسی این دو سوال نیز می پردازیم.

چه افرادی می توانند ایمپلنت دندان بدون جراحی را انجام دهند؟

برای درمان کاشت بدون جراحی، لازم است تا بیمار دارای لثه سلامتی باشد و حجم و مقدار کافی از استخوان فک را نیز داشته باشد. این نکته مهم به این دلیل است که جراح برشی در لثه ایجاد نمی کند و بدین ترتیب دید کافی به استخوان وجود ندارد. با تمام این حرف ها، دندانپزشک متخصص است که بهترین و مناسب ترین روش را برای بیمار انتخاب می کند. این روش درمانی می تواند گزینه بسیار مناسبی برای افراد سیگاری، بیماران دیابتی و افرادی که منع عمل جراحی دارند، باشد.

 ایمپلنت دندان بدون جراحی

بنابراین برای استفاده از این روش شرایط زیر باید وجود داشته باشند:

  • مهارت ایمپلنتولوژیست
  • وجود سلامت کافی لثه و دندان های مجاور در بیمار
  • وجود تراکم استخوان کافی و عدم نیاز به انجام پیوند استخوان

در چه مواردی نمی توان ایمپلنت بدون جراحی را استفاده کرد؟

اگر شرایط زیر وجود داشته باشند، نمی توان درمان را به کمک این روش انجام داد و باید از جراحی باز ایمپلنت کمک گرفت.این شرایط عبارتند از:

  • بیمار بافت لثه سلامتی ندارد و به ترمیم بافت لثه و پیوند نیاز دارد.
  • بیمار تراکم استخوان کافی نداشته باشد و نیاز به پیوند استخوان فک داشته باشد.
  • بیمار با مشکلات سینوسی رو به رو است و لازم است تا کف سینوس بالا برده شود.

مزایای ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

کاشت بدون جراحی نسبت به روش معمولی می تواند مزیت ها و فوایدی به همراه داشته باشد که عبارتند از:

  • دوره درمانی کوتاه تری با استفاده از این روش پشت سر گذاشته می شود.
  • زمان کاشت در این روش حدود 15 دقیقه کمتر از روش معمولی است.
  • به جهت اینکه به برش و بخیه نیازی نمی باشد، دوران بهبودی و نقاهت سریع تر است.
  • التهاب و تورم بعد از جراحی بسیار محدود خواهد بود.
  • درد و خونریزی به میزان قابل توجهی کمتر از روش دیگر کاشت ایمپلنت هستند.
  • در این روش این امکان وجود دارد که بلافاصله بعد از قرار دادن پایه کاشت، روکش روی آن قرار داده شود. افرادی که حساسیت بسیار زیادی روی زیبایی خود دارند، بیشتر تمایل به استفاده از کاشت بدون جراحی دارند.
  • این روش به جراحی مجددی نیاز ندارد.
  • احتمال تحلیل استخوان در این روش بسیار کاهش پیدا می کند.
  • برای تثبیت و محکم کردن دندان لق شده جلو انتخاب مناسبی است.

معایب ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

1- ایمپلنت دندان پرهزینه است

اولین و مهمترین نکته ای که در رابطه با ایمپلنت های دندان وجود دارد این است که کاشت ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش ها شاید مقداری گران تر باشد که دلیل آن تنها کیفیت بالا، ماندگاری عالی و جنس فوق العاده ایمپلنت های دندان است.

2-بیمه دندانپزشکی ایملنت را پوشش نمی دهد

یکی دیگر از معایب کاشت بدون جراحی، این است که معمولا بیمه، هزینه آن را پوشش نمی دهد. در هر صورت، آنها ممکن است به پوشش ترمیم که به ایمپلنت دندان مانند تاج دندان، پل دندان، پروتز جزئی یا کامل متصل می شود، کمک کنند.

3- کاشت دندان نیاز به جراحی دارد

یکی دیگر از نکات مهم ایمپلنت های دندانی این است که برای قرار دادن آنها نیاز به جراحی دارند. ممکن است فکر کنید که این یک مشکل بزرگ است، اما جراحی همیشه یک خطر برای سلامتی بشمار نمی رود. میزان عوارض فقط 5 تا 10 درصد است.

4- ممکن است استخوان اطراف کاشت خود را از دست بدهید

یکی دیگر از عواملی که ممکن است بخواهید قبل از انتخاب کاشت دندان در نظر بگیرید، از دست  رفتن استخوان دندان است. اگرچه ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند به شما در حفظ توده استخوانی در فک کمک کنند، اما از دست دادن استخوان اطراف ایمپلنت‌ها همچنان رایج است زیرا این از از دست دادن استخوان طبیعی در طول سال ها اتفاق میفتد.

5- کاشت های دندانی زمان زیادی برای بهبودی نیاز دارند

اگر به دنبال نتایج فوری برای دندان های از دست رفته خود هستید، ایمپلنت های دندانی راه حل شما نیستند. یکی از معایب اصلی کاشت های دندانی این است که زمان زیادی برای بهبودی نیاز دارند.

6- ایمپلنت های دندانی احتمال شکست دارند

اگر فرد دچار بیماری های مربوط به دهان و لثه شود، این احتمال وجود دارد که ایمپلنت دندانی که دریافت می کند، شکست بخورد. به طور معمول نرخ شکست جراحی کاشت دندان تنها حدود 10٪ است.

معرفی روش های ایمپلنت بدون جراحی

برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی از روش پانچی و یا از لیزر استفاده می شود که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم:

1.روش پانچی

جراح در این روش برای قرار گرفتن پایه کاشت ، حفره ای درون لثه پانچ می کند که البته با خونریزی بسیار کمی همراه است.

روش پانچی

پس از اینکه کاشت درون حفره قرار گرفت، مدت زمانی برای جوش خورد استخوان و پایه ایمپلنت باید سپری شود.

2. با استفاده از لیزر

در این روش با استفاده از تصویر سه بعدی از ساختار استخوان فک، رشته ای عصبی و دندان ها، دندانپزشک محل ایجاد حفره را تشخیص داده و با کمک لیزر این کار را انجام می دهد. برای استفاده از لیزر برای این درمان، دندانپزشک باید مهارت بسیار کافی داشته باشد.

مراحل انجام ایمپلنت بدون جراحی چگونه است؟

مراحل این روش درمانی به صورت زیر می باشد:

1.مشاوره با دندانپزشک متخصص

در ابتدا باید با یک ایمپلنتولوژیست مشورت داشته باشید. در این جلسه ایشان به طور کامل معاینات بالینی و بررسی عکس ها و اسکن های مربوطه را انجام خواهند داد. در کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق، بااستفاده از پروتکل های خاص، بهترین روش درمانی برای بیمار در نظر گرفته می شود.

2.تهیه مدل از بافت سخت و نرم بیمار

در این مرحله با کمک CBCT یا اسکن سه بعدی، اطلاعاتی از بافت سخت بیمار به دست می آید. در ادامه با بررسی تمامی فایل ها از بافت سخت و نرم بیمار یک مدل سه بعدی تهیه شده تا موقعیت و زاویه دقیق ایمپلنت مشخص گردد.

ایمپلنت دندان با تهیه مدل از بافت سخت و نرم بیمار

در صورت فراهم بودن تمامی شرایط، کاشت بدون جراحی شروع می شود.

3.ایجاد سوراخ در بافت لثه

در این مرحله بدون اینکه نیازی به برش لثه وجود داشته باشد، به کمک عمل دریلینگ یک سوراخ بسیار کوچک روی بافت لثه ایجاد می گردد و درون آن قرار می گیرد. در ادامه باید مدت زمانی برای جوش خوردن پایه کاشت با استخوان فک سپری شود.

4.قرار دادن تاج دائمی

پس از اینکه استخوان فک با پایه کاشت جوش خورد، دندانپزشک تاج دندان دائمی را روی آن قرار می دهد.

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی چیست؟

اگر می خواهید که کاشت دندان شما با مشکلی رو به رو نشود، لازم است تا مراقبت ها و نکاتی را رعایت کنید که عبارتند از:

  • تمام نکات بیان شده توسط دندانپزشک خود را به طور کامل انجام دهید.
  • با وجود اینکه احتمال بروز التهاب در این روش بسیار کم است، اما بهتر است تا در روز اول بعد از جراحی، حدود 15 دقیقه از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • 48 ساعت پس از جراحی برای کاهش درد و تورم از کمپرس گرم استفاده کنید.
  • توجه زیادی به بهداشت دهان و دندان خود داشته باشید. اطراف پایه کاشت خود را کاملا تمیز نگه دارید. برای اینکار می توانید از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کنید، اما تا 5 روز مسواک زدن توصیه نمی شود.
  • تا بهبودی خود غذاهای نرم مصرف کنید.
  • برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید.
  • حداقل تا 5 روز از سیگار کشیدن و استعمال دخانیات بپرهیزید.
  • در صورت احساس هرگونه مشکل حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

سخن پایانی

شما دراین مقاله با ایمپلنت دندان بدون جراحی آشنا شدید.همچنین از مزایا و معایب آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط م جواب داده شود.

سوالات متداول

چرا باید ایمپلنت دندان انجام دهم؟

برای پاسخ به این سوال که از سوالات متداول ایمپلنت است باید گفت ایمپلنت های دندانی نه تنها ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارند بلکه عملکرد آنها برای جویدن، گاز زدن و جلوگیری از تحلیل استخوان فک در دهان دقیقا مانند دندان طبیعی خود بیمار است. کاشت ایمپلنت دندان علاوه براینکه موجب حفظ جوانی و ساختار چهره می شود؛ با کمک به رشد استخوان فک از بروز بیماریهای لثه و تحلیل استخوان فک نیز جلوگیری می کند.

دوام ایمپلنت دندان چقدر است؟

می توان گفت طول عمر ایمپلنت دندان و تاج پروتزی بسیار زیاد و حتی چندین برابر دندان طبیعی است. به طور کلی تاج دندان سرامیکی بیش از ۱۵ سال بدون هیچگونه مشکلی برای فرد کار می کند و ایمپلنت دندان نیز بیش از ۲۵ سال با همان کیفیت اولیه در فک بیمار پایدار می ماند. البته عواملی مانند حفظ بهداشت دهان و دندان، محل کاشت ایمپلنت در فک و نحوه قرار گیری آن در استخوان فک از عواملی است که روی طول عمر ایمپلنت دندان موثر است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا