درمان های دندانپزشکیمشاوره دندانپزشکی

ایمپلنت دندان بدون جراحی چگونه است؟ + بررسی مزایا و عوارض آن

امروزه به لطف فناوری پیشرفته ای که امکان قرار دادن ایمپلنت های دندانی را بدون برش یا جراحی های حجیم انجام می‌دهد ، قرار دادن ایمپلنت های دندانی بدون جراحی امکان پذیر است. ایمپلنت های ساخته شده بدون جراحی به جراحان اجازه می‌دهد قبل از لمس کردن دهان بیمار ، جراحی مجازی انجام دهند ، سپس بتوانند عمل جراحی را ساده کرده و ایمپلنت های دندانی را با موفقیت انجام دهند.این عمل جراحی همان چیزی است که به عنوان جراحی هدایت شونده یا جراحی با حداقل تهاجم شناخته می‌شود و کلینیک های دندانپزشکی دارای پیشرفت های فنی و رایانه ای هستند که امکان قرار دادن ایمپلنت را بدون انجام هر برش یا جدا شدگی در لثه فراهم می‌کند.


فهرست مطالب


ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

گاهی ممکن است فرد به علت بیماری، مصرف دارو یا بر اثر حادثه ای مثل تصادف یا حتی زمین خوردن، یک یا چند دندان خود را از دست بدهد. حس نداشتن دندان خصوصا دندان های جلو و از دست رفتن زیبایی  چهره، عذاب آور است. تا جایی که ممکن است اعتماد به نفس خود را از دست بدهید و از خندیدن در جمع اجتناب کنید.اما تکنولوژی همیشه کارها را برای ما آسان می کند. با فناوری ایمپلنت و کاشت دندان می توانید زیبایی چهره خود را دوباره بدست آورید و طعم شیرین یک لبخند زیبا را تجربه کنید.

ایمپلنت دندان بدون جراحی

در واقع ایمپلنت بهترین شیوه برای جایگزین کردن دندان هایی است که به هر دلیلی از دست رفته اند و جای آنها خالی شده است. در ابتدای ابداع این روش، پروسه درمانی و کاشت دندان بسیار زمان بر، پر هزینه و دردآور بود. اما اخیرا با روش نوین کاشت دندان بدون جراحی این پروسه بسیار کوتاه شده به علاوه اینکه دراین روش دیگر نیازی به بریدن لثه و بخیه زدن نیست.

کاشت بدون جراحی، جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان است. در بدون جراحی همانطور که از نامش پیداست متخصص ایمپلنت جهت کاشت پایه لثه را برش نمی زند. پس در نتیجه خونریزی دراین روش در مقایسه با روش معمولی (روشی که درآن پزشک متخصص یک لایه از بافت لثه را کنار زده تا به استخوان فک برسد) بسیار کمتر است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ایمپلنت دندان بدون جراحی را بخوانید.

معرفی روشهای اصلی در ایمپلنت دندان بدون جراحی

ایمپلنت بدون جراحی یکی از انواع ایمپلنت و روش های کاشت دندان به شمار می رود که به روش های مختلفی انجام می شود:

ایمپلنت دندان بدون جراحی

1- ایمپلنت به روش پانچ

در روش پانچی که به آن کاشت فوری یا ایمپلنت فلپلس (flapless) هم می گویند دندانپزشک ابتدا به کمک بی حسی موضعی، دهان و لثه شما را بی حس می کند و بدون اینکه لثه را برش دهد، با دستگاه های مخصوص پانچ، که سرهایی با اندازه های متفاوت دارد، در محل مورد نظر، سوراخی با عمق لازم برای کاشت دندان ایجاد می کند سپس پایه ایمپلنت دندان درون آن قرار می‌گیرد.

ایجاد این سوراخ هیچ گونه درد و خونریزی ای ندارد و استفاده از این روش برای افرادی که می‌خواهند کاشت ایمپلنت بدون درد و جراحی داشته باشند و در مدت زمان کمتری بهبودی یابند بسیار مناسب است.مزیت این روش نسبت به ایمپلنت معمولی این است که با این روش استخوان فک به پایه ایمپلنت زودتر جوش می خورد و روند بهبودی سریع تر است زیرا بافت های دهان کمتر آسیب می بینند.

اگر بیمار دندانی را کشیده و ریشه دندان سالم باشد وهم چنین شرایط استخوان و لثه به لحاظ استحکام و ضخامت کافی را داشته باشد، پزشک میتواند از این روش برای قراردادن ایمپلنت استفاده کند. ولی اگر لثه یا استخوان فک تحلیل رفته باشد بیمار نیاز به پیوند لثه یا استخوان دارد و کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان امکان پذیر نخواهد بود.

2- ایمپلنت لیزری یا دیجیتالی

دراین روش، تصویری سه بعدی از ساختار دندان ها و استخوان فک و رشته های عصبی گرفته می شود و پزشک باتوجه به آن محل کاشت دندان جدید را مشخص و برای ایجاد حفره از لیزر استفاده می کند. مهمترین مساله در استفاده از این روش مهارت دندانپزشک است. دندانپزشک باید آنقدر مهارت داشته باشد که محل مناسب برای استفاده از اشعه لیزر و قرار گرفتن پایه را پیدا کند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله انواع روش های ترمیم دندان را بخوانید.

در این روش که با استفاده از اشعه لیزر انجام می‌شود، میزان جراحت برای کاشت دندان به حداقل می‌رسد به علاوه، بافت های دیگر هم کمتر آسیب می‌بینند. از لیزر در مراحل مختلف کاشت دندان استفاده می شود. در مرحله اولیه، می توان با لیزر، شکاف مورد نظر را ایجاد کرد و هم در مرحله بعدی می توان بافت ایجاد شده روی ایمپلنت را برداشته و عملیات کاشت را ادامه داد. در نتیجه، خونریزی و درد کمتر و امکان بهبودی سریع‌تر است.

چه افرادی می توانند ایمپلنت دندان بدون جراحی را انجام دهند؟

برای درمان کاشت بدون جراحی، لازم است تا بیمار دارای لثه سلامتی باشد و حجم و مقدار کافی از استخوان فک را نیز داشته باشد. این نکته مهم به این دلیل است که جراح برشی در لثه ایجاد نمی کند و بدین ترتیب دید کافی به استخوان وجود ندارد. با تمام این حرف ها، دندانپزشک متخصص است که بهترین و مناسب ترین روش را برای بیمار انتخاب می کند. این روش درمانی می تواند گزینه بسیار مناسبی برای افراد سیگاری، بیماران دیابتی و افرادی که منع عمل جراحی دارند، باشد.

بنابراین برای استفاده از این روش شرایط زیر باید وجود داشته باشند:

  1. مهارت ایمپلنتولوژیست
  2. وجود سلامت کافی لثه و دندان های مجاور در بیمار
  3. وجود تراکم استخوان کافی و عدم نیاز به انجام پیوند استخوان

در چه مواردی نمی توان ایمپلنت بدون جراحی را استفاده کرد؟

اگر شرایط زیر وجود داشته باشند، نمی توان درمان را به کمک این روش انجام داد و باید از جراحی باز کاشت کمک گرفت. این شرایط عبارتند از:

  1. بیمار بافت لثه سلامتی ندارد و به ترمیم بافت لثه و پیوند نیاز دارد.
  2. بیمار تراکم استخوان کافی نداشته باشد و نیاز به پیوند استخوان فک داشته باشد.
  3. بیمار با مشکلات سینوسی رو به رو است و لازم است تا کف سینوس بالا برده شود.

مراحل انجام ایمپلنت بدون جراحی چگونه است؟

مراحل این روش درمانی به صورت زیر می باشد:

1- مشاوره با دندانپزشک متخصص

در ابتدا باید با یک ایمپلنتولوژیست مشورت داشته باشید. در این جلسه ایشان به طور کامل معاینات بالینی و بررسی عکس ها و اسکن های مربوطه را انجام خواهند داد. در کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق، بااستفاده از پروتکل های خاص، بهترین روش درمانی برای بیمار در نظر گرفته می شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آشنایی با جراحی فک را بخوانید.

2- تهیه مدل از بافت سخت و نرم بیمار

در این مرحله با کمک CBCT یا اسکن سه بعدی، اطلاعاتی از بافت سخت بیمار به دست می آید. در ادامه با بررسی تمامی فایل ها از بافت سخت و نرم بیمار یک مدل سه بعدی تهیه شده تا موقعیت و زاویه دقیق ایمپلنت مشخص گردد. در صورت فراهم بودن تمامی شرایط، ایمپلنت بدون جراحی شروع می شود.

3- ایجاد سوراخ در بافت لثه

در این مرحله بدون اینکه نیازی به برش لثه وجود داشته باشد، به کمک عمل دریلینگ یک سوراخ بسیار کوچک روی بافت لثه ایجاد می گردد و ایمپلنت درون آن قرار می گیرد. در ادامه باید مدت زمانی برای جوش خوردن پایه کاشت با استخوان فک سپری شود.

4- قرار دادن تاج دائمی

پس از اینکه استخوان فک با پایه ایمپلنت جوش خورد، دندانپزشک تاج دندان دائمی را روی آن قرار می دهد.

مزایای کاشت ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

  • در روش کاشت ایمپلنت بدون جراحی، لازم نیست روی لثه برش های متعدد ایجاد ‌شود. در نتیجه بافت لثه کمتر مورد آسیب قرار می‌گیرد؛ مدت زمان درمان و بهبودی شما بسیار کاهش یافته و کمتر از تورم و درد رنج خواهید برد.
  • علاوه بر این فرایند جراحی های بعدی برای مطمئن شدن از جوش خوردن ایمپلنت به استخوان، منتفی می‌گردد و موفقیت کاشت ایمپلنت دندان افزایش می‌یابد.
  • مدت زمان بهبودی پس از کشیدن دندان کاهش می‌یابد و نیازی نیست تا چندین ماه منتظر ترمیم بمانید.
  • پروسه انجام کاشت دندان بدون جراحی بسیار کوتاه تر از فرایند جراحی است.
  • خونریزی در این شیوه بسیار کمتر است در نتیجه برای افرادی که از داروهای ضد انعقادی استفاده می‌کنند و افرای که نسبت به عمل جراحی و خونریزی حساس هستند، مناسب است.
  • در این روش نیازی به بخیه زدن و کشیدن آن وجود ندارد.

معایب ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

  • با وجود محدودیت ها و شرایطی که این روش دارد، همه نمی توانند از آن استفاده کنند.
  • در صورت عدم تخصص کافی دندانپزشک در کاشت دندان ممکن است استخوان فک یا بافت لثه آسیب ببیند.
  • هزینه آن نسبت به روش های دیگر بالاست.
  • در این روش امکان پیوند لثه و استخوان فک وجود ندارد

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی:

اگر می خواهید که کاشت ایمپلنت دندان شما با مشکلی رو به رو نشود، لازم است تا مراقبت ها و نکاتی را رعایت کنید که عبارتند از:

  1. تمام نکات بیان شده توسط دندانپزشک خود را به طور کامل انجام دهید.
  2. با وجود اینکه احتمال بروز التهاب در این روش بسیار کم است، اما بهتر است تا در روز اول بعد از جراحی، حدود 15 دقیقه از کمپرس یخ استفاده کنید.
  3. 48 ساعت پس از جراحی برای کاهش درد و تورم از کمپرس گرم استفاده کنید.
  4. توجه زیادی به بهداشت دهان و دندان خود داشته باشید. اطراف پایه کاشت خود را کاملا تمیز نگه دارید. برای اینکار می توانید از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کنید، اما تا 5 روز مسواک زدن توصیه نمی شود.
  5. تا بهبودی خود غذاهای نرم مصرف کنید.
  6. برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید.
  7. حداقل تا 5 روز از سیگار کشیدن و استعمال دخانیات بپرهیزید.
  8. در صورت احساس هرگونه مشکل حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

قیمت ایمپلنت بدون جراحی چگونه است؟

قیمت ایمپلنت را عوامل مختلفی مثل میزان تجهیزات و تخصص پزشک، جنس و برند موادی که به کار گرفته می شود، تعیین می کند.فرآیند قالب گیری، سفارش، طراحی و تولید پروتز در ایمپلنت بدون جراحی بسیار سریع است و درمدت زمان کوتاهی انجام می شود و قطعا همین فاکتور سرعت، در گران تر بودن قیمت این نوع کاشت نسبت به روش معمولی بی اثر نیست.ایمپلنت دیجیتال یک تفاوت قیمت 30 درصدی نسبت به ایمپلنت معمولی دندان دارد و حدود 12 الی 15 میلیون تومان هزینه دارد.

سخن پایانی

شما در این مقاله با ایمپلنت بدون جراحی آشنا شدید. همچنین از مزایا و معایب و مراقبت های لازم آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

ایمپلنت دیجیتالی و معمولی چه تفاوتی دارند؟

می توان بارز ترین وجه تفاوت دو روش ایمپلنت دیجیتال و معمولی را در استفاده از تکنولوژی و نرم افزارهای مختص ایمپلنت و تصاویر سه بعدی از نواحی فک و لثه به شکل دقیق دانست که همه اینها باعث می شود در این روش درد و خونریزی به حداقل ممکن برسد و بیمار نیاز به بخیه هم ندارد.

آیا نتیجه کاشت ایمپلنت به روش معمولی به روش بدون جراحی با هم تفاوت دارند؟

با توجه به تمامی تحقیقاتی که در این زمینه طی این این سال ها صورت گرفته است، هیچگونه تفاوتی در نتیجه این دو درمان مشاهده نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا