درمان های دندانپزشکیمشاوره دندانپزشکی

با ارتودنسی کاموفلاژ آشنا شوید

ناهنجاری‌های فکر بسیار شایع هستند و درصدی از جامعه را در گیر خود می‌نمایند. آیا شما هم جزو این دسته از افراد هستید؟ اگر شدت مشکل اسکلتی زمینه‌ای زیاد نبوده و انتظار بیمار از درمان، تنها بهبود ظاهری اختلال فکی و ردیف شدن نسبی دندان‌ها باشد، می‌توان گزینه جراحی فک را منتفی دانسته با استفاده از ارتودنسی به تنهایی و بدون جراحی فک، اقدام به ردیف کردن دندان‌های فکین و البته کاهش تظاهر ناهنجاری فکی نمود. در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با ارتودنسی کاموفلاژ آشنا شوید.

ناهنجاری‌هایی هدف در ارتودنسی کاموفلاژ

  1. عقب بودن فک پایین نسبت به جایگاهی اصلی
  2. ناهنجاری فک بالایی که جلو است
  3. از بین بردن انحراف فک پایین
  4. ایجاد تقارن در چهره
  5. کم یا زیاد کردن ارتفاع صورت
  6. کاربرد ارتودنسی کاموفلاژ برای عقب بودن فک پایین

درمان عقب افتادگی فک با ارتودنسی کاموفلاژ

عقب بودن فک پایین همان مال اکلوژن (Malocclusion) کلاس دو در اصطلاح دندانپزشکی است. این عارضه بیانگر وضعیتی است که در آن فک و دندان‌های ردیف بالا جلوتر و پیشرو نسبت به دندان‌ها و فک پایینی هستند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله جراحی لثه چیست را بخوانید.کوچکی فک پایین یا شکل گیری فک بالا بصورت نامتوازن (جلو بودن فک بالا) از جمله نشانه‌هایی است که در مال اکلوژن نوع دو باعث محدب جلوه دادن صورت بیمار می‌شود.

ارتودنسی کاموفلاژ

اگر این عقب افتادگی فک پایین خفیف یا متوسط باشد می‌توان با روش درمانی ارتودنسی کاموفلاژ یا جبرانی آن را برطرف نمود. بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی بیمارن مواجهه با این عارضه میزان رضایت افراد از انتخاب روش درمانی ارتودنسی کاموفلاژ یا جبرانی در حد رضایت آنها در رفع عارضه ناهنجاری فک با عمل جراحی بوده است.

درمان عقب ماندگی فک پایین با ارتودنسی کاموفلاژ

در انجام ارتودنسی کاموفلاژ، تلاش ارتودنتیست بر این است که با عقب بردن قوس دندانی بالا و جلو کشیدن قوس دندانی پایین, فاصله موجود بین فک پایین و فک بالا را از بین ببرد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بریج دندان یا پل دندانی چیست  را بخوانید. کاموفلاژ برای جبران عقب ماندگی فک پایین می تواند به سه صورت زیر باشد:

  • همراه با کشیدن بعضی از دندانها

هنگامی که کشیدن دندان ها مورد نیاز است ، معمولا این کار در قوس دندانی بالایی و برای اصلاح جلوزدگی دندان های پیش (Incisor) انجام می شود. توصیه می شود که اولین دندان های آسیای کوچک (Premolar), به تعداد 4 عدد خارج شوند. این کار باعث عقب رفتن و جمع شدن دندانهای پیش بالا از طریق رانده شدن آنها به فضایی است که کشیدن دندان های آسیاب کوچک ایجاد کرده است. این یک راه ساده و مستقیم برای رفع فاصله افقی بین دندانهای بالا و پایین است. به مرور زمان, جلوزدگی قوس بالایی دیگر به چشم نمی آید.

  • بدون کشیدن دندان

در این روش، نیازی به کشیدن دندان نیست. ناهنجاری اسکلتی می تواند با استفاده از الاستیک های بین فکی تصحیح شود. در این صورت، حرکت رو به جلوی دندانهای فک پایین و جمع کردن دندانهای فک بالا، فاصله موجود بین دو فک را برطرف و ظاهر طبیعی و زیباتری ایجاد می کند.

  • حرکت دیستال دندانهای فوقانی

در این روش می توان دندان های آسیاب (molar) بالایی را به صورت پشتی جابجا کرد. این جابجایی باعث می شود که فضای لازم برای دندانهای دیگر که باید جمع شوند، فراهم شود. همچنین رابطه دندانهای آسیاب نیز اصلاح شود (دندان های آسیاب بالا روی دندان های آسیاب پایین قرار گیرند).

تغییر ارتفاع صورت با ارتودنسی کاموفلاژ

در صورتی که عارضه کم بودن یا زیاد بودن ارتفاع صورت، خیلی شدید نباشد، با استفاده از روش درمانی ارتودنسی کاموفلاژ می توان آنها را اصلاح کرد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله پروتز دندان چیست را بخوانید.

برخی افراد ارتفاع صورت خیلی زیاد و یا خیلی کم دارند و مایل هستند تا بدون جراحی ارتفاع صورتشان را به حالت نرمال در بیاورند. در این صورت متخصص ارتودنسی با استفاده از روش درمانی ارتودنسی کاموفلاژ می تواند ارتفاع صورت را یک سانت کم و یا اضافه کند.

ارتودنسی کاموفلاژ

در این روش، متخصص ارتودنسی موقعیت عمودی دندان های جلو و یا عقب را تغییر می دهد. همچنین، می توان با استفاده از وسایل ارتودنسی در این روش، دندان ها را منظم کرده و ناهنجاری های آن را درمان کرد.

در نتیجه، این روش درمانی، روابط بین دندان ها بهبود پیدا می کنند و علاوه بر آن، با درمان اصلاح ارتفاع صورت، فرد به زیبایی ظاهری دست پیدا می کند.

معایب ارتودنسی کاموفلاژ

  • سرعت نسبتا زیاد حرکت دندان ها
  • بی حسی موضعی در زمان ارتودنسی
  • هزینه بالای درمان

مزایای ارتودنسی کاموفلاژ

اصلی ترین مشکل بیمارانی که به دندانپزشک مراجعه می کنند، پوسیدگی دندان و عفونت لثه است. علاوه بر عدم رعایت بهداشت، بی نظمی دندان ها نیز در بروز این مشکلات موثر هستند.

انجام ارتودنسی کاموفلاژ نه تنها زیبایی چهره را بیشتر می کند، بلکه خطر ابتلا به بیماری های لثه را کاهش می دهد.

از طرفی، اصلاح فاصله میان دندان ها، تمیزی بیشتر و کاهش پوسیدگی آن ها را به دنبال دارد. به این ترتیب، سلامت دهان و دندان ها تضمین می شود.

در چه مواردی درمان با کاموفلاژ ممنوع است؟

  • ناهنجاری‌های اسکلتی شدید کلاس ۲، متوسط یا شدید کلاس ۳ و ناهنجاری اسکلتی عمودی
  • بیماران مبتلا به نامرتبی شدید یا بیرون زدگی دندان‌ها
  • نوجوانان با پتانسیل رشد خوب یا بزرگسالان با ناهنجاری‌های بیشتر از حد خفیف (که در آنها جراحی ارتوگناتیک معمولاً نتایج طولانی مدت بهتری به همراه دارد)
ارتودنسی کاموفلاژ
  • بیماران بزرگسال که عمر کمتری در پیش دارند
  • بیمارانی که از نظر پزشکی در خطر هستند.
  • بیماران کم توان ذهنی
  • بیمارانی که از نظر مشکلات لثه در خطر هستند.
  • نیاز به نتایج فوری باشد (بیمارانی که قصد رفتن به خارج، ازدواج و غیره را دارند)

سخن پایانی

در این مطلب درباره‌ی ارتودنسی کاموفلاژ خواندیم. دانستیم که ارتودنسی کلاموفلاژ یک راه حل درمانی ست که برای افرادی تجویز می شود که ناهنجاری های اسکلتی داشته باشند و قصد دارند که ارتودنسی را بدون جراحی انجام دهند. باید گفت که این گزینه درمانی را بطور معمول افرادی انتخاب می کنند که سنین نوجوانی را پشت سر گذاشته اند و خواهان روابط دندانی مناسب و به هنجاری هستند. امید است این محتوا برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا